Skip to main content

KONGSI STATUS

hai awak . . . saya nak kongsikan sesuatu ni  *macam nak ajak mengumpat le pula*  , taklah kawan muka buku saya tu ada share sesuatu kat wall dia . awak nak tahu  tak apa yg dia kongsi kan tu ? meh pakat-pakat baca kemudian buatlah andaian sendiri . bytheway status ni datang dari wall fb bff saya . 


pasangan dimana :  LELAKI MUDA & PEREMPUAN TUA -
Perempuan yang lebih tua dari lelaki ni selalunya bersikap matang.. Setia.. Banyak menegur.. Peramah.. Suka tengok orang yang dia sayang tu bahagia.. Tapi dia suka bersedih sendirian.. Ego.. Cemburu.. Sensitif.. Mudah wasangka.. Cepat merajuk.. Susah dipujuk.. Susah nak paham kehendaknya, tak suka ditegur.. Emosi tapi korg jangan risau sebab dia ni seorang penyayang dan pandai menghargai orang.
 
 
pasangan ni pula : PEREMPUAN MUDA DARI LELAKI - 
Ini normal tapi memang sweet.. Perempuan macam ni selalunya jenis yang ceria.. Kelakar.. Cakap banyak.. Sporting tapi kuat cemburu.. Sensitif.. Dan lelaki kena banyak ikut kemahuan dia.. Kurang matang tapi memahami.. Sebenarnya perempuan yang lebih muda dari pasagannya ni.. Nak kan perhatian yang lebih dari pasangnnya.
 
 
 
Lelaki yg dah BERKAHWIN, tetapi mengaku BUJANG di hadapan kawan-kawan  ataupun di hadapan perempuan lain walaupun sekadar gurauan, maka JATUH TALAK terhadap Isterinya. Astaghfirullahalazim.


so ? lepas ni , yg bujang-bujang tu bijak-bijakkan lah fikiran anda untuk mencari pasangan hidup ye , sebab ianya bukan satu kerja yg mudah .kadang kala boleh serabutkan minda juga . ok , selamat menerai ( try) hehehe !

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx