Skip to main content

SAHABAT YG HILANG

assalammualaikum . . .

harini saya dapat kesan sesuatu telah berlaku dalam facebook saya . kawan saya yang selalu sangat berkomen dengan saya telah 'block' fb saya . Al- hamdulillah . . .cuma pada awalnya saya terasa pelik apa motif dia buat macam tu ?

sebelum ni dia pernah jugak block fb saya  ,tu pun saya tak tahu apa puncanya jugak. . .  tapi tak sampai seminggu dia add balik . mulanya saya malas nak approve tapi bila kenangkan dia memang rajin lepak wall saya dan berbalas komen ,so saya anggap approve request friend dari dia adalah jalan terbaik . so dia telah pun menjadi kawan muka buku saya semula . itu pun selepas saya simpan id dia di ' friend requests box'  selama 2 minggu .

kemudian dia pun aktif la semula berkomen di wall saya dengan komen yang merepek,merapu ,tapi menghiburkan la ,sehinggakan ada kawan saya yang lain  menegur, siapa avy tu ? bf awak ke Lyen? saya jawap taklah ,friendlist je  . . .

kali terakhir yang saya ingat ,kami dan beberapa orang teman fb yang lain ada berbalas komen distatus saya pada bulan januari yg lepas , dan dia suruh saya pergi kewallnya kerana dia ada satu status buat saya *katanya . . .

dia lelaki , namun jika dia berkomen ,emosinya mengalahkan orang perempuan ! hehe naluri memasing kan . . . ye last day dia komen dan dia ada buat status pasal kekasihnya yg cemburu kannya. namun saya tak pasti apakah punca kecemburuan itu terhasil !

tetapi bila saya stalker guna fb kawan saya , dan check  semula pada apa yang dia dah komen diwall saya yg lepas-lepas tu , ye . . dalam komennya ada menunjukkan yang dia tu ' menyengal ' gak bila mengayat , walaupun hanya gurauan tapi ia nampak over gitu  . . . lebih-lebih lagi dalam status saya dia sering menggunakan   panggilan darling lah , lebiu lah ,entah apa-apa tah , saya pun malas nak taip disini .

ok fine ! keputusan akhirnya muktamad !! memang layak la gf dia mencemburui dia dan saya !! dan memang layak lah fb saya di block olehnya , ini semua untuk memastikan keakraban kami tidak disalah ertikan oleh kekasih hatinya  lagi . . .  sape tak sayang bf oii ! hahaha

 Yandz David Luffy  

By Admin Avy Alandz/Yandz David Luffy@Secrets Loves Society(closed society)

sahabat  . . biarlah semuanya abadi dalam kenangan saya selama-lamanya . kerana itu lebih baik dari percintaan awak dan kekasih awak jadi  musnah . saya akan pastikan saya tak akan approve mana-mana friend request lagi selepas ini  . . demi untuk kebaikan semua  . . .


hari-hari teakhir saya berbalas komen dengannya . . .

Secrets : you wont believe it if i say today...i cried with smile when someone thought that i think of them a cheap person..what a disaster day of my life..i didnt mean that at all..but it seems if u think that i was like that..it's all up to u girl...all i wanna say here..thankz for teared up my pieces of heart in u..God Knows what i felt at this moment..(ancus!!) by admin Avy Alandz/Yandz David Luffy
@Secrets Loves Society(my feelings:totally broken heartache)thankz to u but i appreciate what u thought of me..bye now
Like · ·

*chef . .   i know all happend by the reason , and hope everything gonna be ok both of you ...




feel free now . .  . ^_^ al hamdulillah . . .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx