Skip to main content

BENAR TAK TIPU

hai awak . .
sekarang ni zaman orang dah tak malu untuk tangkap gambar sendiri ! kenapa saya cakap macam tu ?  tepuk meja ,tanya lah kerusi ! siapa yg malu-malu lagi untuk ber' selfie' ?  hahaha tanya lah sesiapa jek ,pasti dalam handphone dia full dengan wajah sendiri ! hok tino, hok jate ,serupo sokmo !  anak dara ,anak teruna ,mak orang ,bapak orang , hampir dikata kan seluruh penduduk dunia ni dah tak rasa malu untuk bergambar !




kalau zaman dulu-dulu , ada yg malu -malu untuk diajak bergambar . serious saya cakap ,siap main tarik -tarik tangan lagi bila diajak bergambar ,alasannya malu ! tapi sekarang . . . amek kaw ~ tak suruh dah posing maut kehkehkeh . apa pedulik nikan wajah aku ,ko pe sibuk ! lahai . . .

walau bagaimana pun awak,saya masih lagi malu untuk mempersembahkan wajah saya dimana-mana media sosial ni ,kalau ada pun just sekali sekala jek tu pun kat blog kesayangan saya ni jek  ,lepas tu tukar dah  . . .ehem2. . saya kan pemalu orangnya . . . .hik3




Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx