Skip to main content

BIAR KAN BERLALU

hai awak  . . selamat pagi !
hari ni saya harap menjadi hari yg lebih baik dari semalam  sebab semalam tu mood saya down gilerr ! aah lupakan semalam kan . hari ni yg harus diteruskan ! ye nekadnya saya kali ni !!

khabar MH370 dah pun diterima ,walaupun tiada apa-apa yg dijumpai ianya tetap dikatakan disitu so ,takleh nak buat apa lagi dah terima je yg semuanya berakhir disitu . . namun saya akan terus berdoa agar Allah beri keajaiban untuk semua penumpang dan penyelamat ! saya turut berharap agar ada khabar gembira buat ahli keluarga selagi tiada apa-apa bukti yg timbul dari dasar laut hindi tu . . .* Ye ,itulah harapan saya ..

aaminnn . . .

harini pulak ,member saya yg buat saya tak puas hati semalam tu dah tukar number handphone dia ! ok satu lagi masalah saya sudah selesai !  alhamdulillah . . harap dia takkan call saya lagi semata -mata nak mop lantai rumah dan suruh saya jaga anak dia . . huhu saya bukan tak mahu tolong kawan ,tapi kalau benda remeh camtu dia dah minta tolong kat saya ,tak mustahil satu hari nanti dia akan datang lagi jumpa saya untuk satu lagi pertolongan remeh ! akhirnya bila dia tahu awek comel ni pun reti marah  ,so. . .sorry to say la ye :)

ye ! saya tak kejam ok  ,tapi saya mendidik dia agar lebih yakin dengan hasil kerja sendiri ! kalau tak sanggup jaga anak dan jaga rumah serentak ,jangan kawin  ! *macam saya *

feel free  . . . .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx