Skip to main content

CARI PASAL




selamat petang awak   . . . . minggu ni kononnya saya nak cuti dari  on;ine  muka buku ,bukan apa cuti sekolah ni nak beri peluang adik saya guna fb saya tu ,almaklum dia memang tak ada akaun fb  . entah dia tu ,orang lain ada 2-3 akaun fb ni tapi dia langsung tak nak buat ! dia lebih suka berkongsi akaun dengan saya . tapi baru sehari dia guna fb saya dia sudah mengeluh ,katanya bosan je online 'pesbuk'  . . . lahai dia yg gini banyak songeh  pun boleh kata bosan ,apa tah lagi saya ni . . .

tulah ritu orang nak deaktif ,awak tak bagi  . . .ucap saya seloroh .

laaaa. . .buat apa nak deaktif nanti kang kalau ada sesak-sesak kan boleh  guna . . katanya selamba . . .

what???? sesak-sesak?? apa tu ?? saya tanya soalan bodoh !

adoi !! dia ni fikirannya dikotorkan  la tu ,maksud orang ni bila bosan-bosan boleh la guna ,time sunyi ke,time takde buat kerja ke  . . bukan time sesak tu laaaaaa. . . .  hishhhhh .  . . . *dia garu kepalanya*

saya jawap . . owhhhhhh . . . . .*padahal saya tau siapa dia kalau di muka buku saya tu . . kalau tak kenakan orang memang tak sah . . .hehehe . .

oklaaa. . .tak yah deaktif kan ,biarkan je macam tu je ye ?

pernah makan selipar tak ?dia tanya saya dan saya jawap sambil bergerak pergi meninggalkan dia sengsorang dalam bilik tu . . . . .

emmm . . . macam pernah la ,tapi tak tau bila gaknya  . . . hahahaha

adik saya : grrrrr!@#$%^&*( !!!!


Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx