ENTAH APA-APA

Awak  . .harini saya dah terkurang ajar dengan seseorang di taska saya ni . orang yg saya dah tolong selamani , rupanya makin ditolong makin pijak kepala pulak dia .  tolak ansur sudah pun saya buat mengenangkan dia dah lama saya kenal . tapi kali ni memang alasan dia tak masuk akal sehingga buat saya hilang sabar . kalau sebelum ni saya kata ok la , tak pe la, ye la  . .tapi kali ni memang makan kurang ajar lah dia saya buat.

awak . . saya tak pernah kurang ajar dengan orang . say ajarang marah or ambil hati pada orang , lebih lagi kawan baik . tapi kalau dah melampau . . . takkan saya nak tahan kesabarannya ??

awak  . .oo awak  . . . kawan saya tu  . . . dia kan dia buat . . . .sob . . .sob . .sob . . .

pe dia buat yunk . . . . . . * suara manja awak tukan ? heeee

dia kan . . . . dia hantar anak dia kat taska saya ,sedangkan dia tak kerja hari ni then dia cakap , tie aku letak anak aku kat taska kejap eah . .aku nak mop rumah ,susahla ada anak nak buat kerja  . . .  .

awak !!! mop rumah je tuuuuuuuuuuuuuu . . . bukan buat rumah . . bukan cat rumah  . .  bukan robohkan rumah  . .

dan paling sedih dia mop rumah dari pukul 9am sampai pukul 1 pm . . . awak nak tau dak  . .rumah dia bukan besar sangat ,cuma size rumah flat je pun ,takkan selewat tu nak siapnya mengemop? gosok sampai kilat kah ? saya mula bersungut sebab saya ada hal lain nak buat  sedang anak dia bukan kanak-kanak yg sudah pandai berlari ,tetapi bayi berusia 4 bulan . haru biru saya tau mana nak siapkan budak-budak lain , mana nak settlekan anak dia , mana nak pergi kelas !

aduhhai manusia ni kan awak ,kalau sekadar nak kemas rumah pun kena hantar anak ke taska ,esok-esok kalau ada hal lebih besar masalahnya bagaimanakah  nak handle nya tu kan ? lahai kadang-kadang saya kesian dengan ibu muda macam dia tu . .buat anak je reti ,jaga tak tau hehehe


*saya ?? saya jaga retilah   . . buat  . . .emmmm . . . belum study la part ni hahaha *gedik*



Comments