Skip to main content

ISI SAMA , MAKSUD LARI

ah mata tak boleh lelap lagi . . .

blog walking ke blog otai-otai berbicara ni memang power ayat mereka ,namun untuk tidak menjerumuskan saya kelembah politik dan jurang dalam yg menghanyutkan dengan itu saya pun memang sangat mengelak dari entri-entri  yg berunsur perbalahan sesama bangsa ni . maka lebih baik saya hanya membaca dan tidak menjadi follower mereka kerana rasanya menghayati penulisan itu lebih penting dari menjadi pengikut mereka yg sekadar untuk memenuhi ruangan  follower .


antara ayat yg menarik hati saya membaca pada malam ini  ialah pada kata-kata yg berbunyi :

jika anda tidak paham apa erti penulisan ini ,lebih baik anda diam dari anda berkomen dengan ayat yg menunjukkan anda adalah seorang yg bodoh.

*aduh pedas . . . .

ye tukang buat entri dengan tukang baca pahaman mereka amat berbeza ! ada ketika lain yg dimaksudkan penulis blog ,lain pula tanggapan si pembaca blog . kadang-kadang juga ,niat baik tukang taip jadi benda tak baik pada tukang baca.

dalam konteks ini pemahaman sangat perlu antara tujuan penulis blog dengan pembacaan pengunjung blog . seperti apa saya selalu lakukan , bila promote di timeline muka buku ayat dia power gila bagai nak rak ! jiwanglah ,romantik la, hot la,sedangkan entri yg ditaip hanya berkaitan kemasyarakatan , soal diri yg sedang dilanda resah atau berkaitan bola . jika pembaca paham maksud saya nak sampaikan itu  maka alhamdulillah ,namun jika mereka tidak mahir pada ayat blogger makanya dia akan berkata . . 

 apelah ko merepek ni peah . . .  buang mase aku je masuk blog kau ni 

sedih sungguh kan  . . .

sebenarnya sama seperti penjual dan pembeli ,begitu juga penulis dan pembaca blog mereka pastinya tiada keserasian 100% dalam memberi idea dan pendapat  . tapi kalau awak nak tunjuk terror dengan  entri mudah dipahami  saya cadangkan letak je gambar awak sendiri dan promote diri sendiri . . . sah!! tiada siapa yg berani kritik  . . .  berani?? try la kalau nak kena saman nanti heeee. . . .


Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~

tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?
namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..
ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayucikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx