Skip to main content

LANGKAH SUDAH BERMULA

Alhamdulillah . . .sangat bersyukur bila doa saya telah pun dimakbulkan oleh Allah . rasanya bulan ni banyak dah permintaan saya pada Allah , malu jugak rasa nya asik dok meminta je kerjanya . tapi itu je yg saya mampu buat ,selain berusaha ,saya hanya mampu berdoa . Aaamiinnn ....

harini satu lagi keputusan muktamad sudah pun saya buat , iaitu hentikan guna nombor handset yg ada tu . sebabnya ? letih dah nak guna ! dan ianya bagai tak berfungsi lagi ,so sudah pun berpesan kat kawan-kawan yg nombor tu bukan milik saya lagi sekarang .  tak payah la call or sms saya lagi guna nombor tu sebab nombor tu sudah pun saya bagi kat  someone !

ini merupakan nombor ke lima saya telah guna tapi  saya tak buang ok , saya bagi kat orang lain pula . macam pelik je kan ? dan kelima-lima adalah nombor Maxis :p ! untuk apa ada nombor handset kalau takde orang call kan ? takde orang nak sms  or apa-apa yg perlu .

so dengan lafas bismillah saya lepaskan nombor tu kepada insan yg bernama F*I*B*O - nama samaran*

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx