MASIH MENYINTAINYA

malam ni , sambil layan blog  , saya juga teman kan adik saya yg kecil ni yg berusia 11 tahun buat kerja sekolah nya . tiba - tiba dia bercerita pasal kawan baiknya yg sudah pun diambang cinta monyet ! mulanya saya tak perasan , tapi bila di ulangkan semula dalam minda ni . . . what??!!! korang kan masih bawah umur lagi ? how can wahai budak mentah ???

kata adik :  bukan saya lah kak ,tapi kawan saya tu ... dia jatuh cinta dengan budak sekolah lelaki yg belakang sekolah kami tu , owh saya paham ,sekolah adik saya semuanya perempuan dan dibelakang sekolahnya ada sebuah lagi sekolah yg mana murid-muridnya semua lelaki . waw !!! hebat ...saya memerli dia ...a'ah kak ... hari-hari dia tulis kat diary dia tu , semua nya ada kisah Capital M ...

perh...kalah akak kau ni nampaknya ,akak takde pun lagi capital-capital ni  ,korang dah ada pulak ye? ...akak !!!! bukan saya tapi kawan saya laaaaaaaaaaaaa . . . . . . adik saya merengek sambil hentak -hentak kaki kelantai . aip..aip kaki tu nak kena potong eah? apa hentak -hentak pulak tu? kalau tak pun tak la ,apa nak kecoh-kecoh hmmm . . . *saya mula membebel kat dia.


kak ! akak nak tau tak ? adik bukak cerita lagi ..aaa..pe dia .......... tak cerita mana lah akak tau .. ada pekara paling lawak kat kawan saya tu ... dia sekarang tengah frust sebab cintanya macam tak berbalas ,budak lelaki tu playboy la kak ...sekarang ni kawan saya tu kalau dengar lagu ' masih menyintainya ' nyanyian Papinka - dia akan menangis tau kak ..kesian dia ....

hah ?? alahai...lagu ape tu ?? tak penah dengo pun ..saya tetiba jadi bingung  bila dengar kisah kawan baik adik saya tu. apalah akak ni kak . . ..lagu dia lirik nya camni la ....

Jika teringat tentang dirimu
Berlinang air mataku
Ku rindu saat-saat bersamamu
Kasih sayangmu padaku
Kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu
Aku selalu mendoakanmu
Agar kau bahagia
Bersama dirinya selamanya
Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Karena kau telah memilih dia
Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semoga ku bisa tuk melupakannya
Karena ku masih mencintainya
Kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu
Akuselalu mendoakanmu
Agar kau bahagia
Bersama dirinya selamanya
Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Karena kau telah memilih dia
Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semoga ku bisa tuk melupakannya
Karena ku masih mencintainya

#saya cari kat you-tube lagu tu rupanya  view dia dah mencecah 2,734,837 ! awak tak caya jum masuk link  Papinka  ini ! dan soalan akhir saya tanya kat adik saya ...kawan awak tu pakai bra size ape ? eeee apelah akak ni , dia belom pakai bra lagi la . selekeh la akak ni tanya soalan macam tu ...adik saya bersunggut .

bukan selekeh la ,akak nak kamu beritahu kat dia ...kalau dia belum ada pakai bra lagi jangan mimpi nak bercinta-cinta bagai ni  sebab memang TIDAK SESUAI !!, tanggungjawap dia siapkan kerja sekolah je sungguh-sungguh nanti exam dapat result best-best..baru stylo awek-awek macam tu ,bukan yg frust-frust macam ni , ish geli je nak nangis- nangis bagai bila dengar lagu ,baik dia nangis kalau dengar ayat Quran ,lagi berfaedah ....insaf ....



Comments