MEMBEBEL SENGSORANG

Assalammualaikum awak . .

nampaknya dah hampir lebih 24 jam saya tak dapat mengeluarkan idea untuk meroyan kat blog ni .nampaknya makin hari aktiviti harian saya makin penuh dan padat . tapi malam ni bila jiwa dah hambar maka saya lepaskan satu persatu aktiviti tersebut . apakah yg terjadi ??

bila post ke 1000 saya sudah pun dipostkan ,makanya setiap saat dan masa yg terluang saya gasak mengintai info berkenaan MH 370 ! GILA ! memang hebat ! kejutan demi kejutan terbongkar ! padahal saya bukanlah seorang pakar dalam hal ni tetapi kali ni saya sudah  terjebak ! hati seorang warga negara sudah jadi sikit kecewa bila mana :


~ bahan bukti yg dijumpai telah pun ' tertenggelam'
~ bomoh hebat melakukan aksinya
~ orang luar ingat malaysian tak bijak
~ orang malaysia kutuk orang malaysia

ada banyak sebenarnya tapi untuk tidak mahu review maklumat yg awak ada tu , maka yg tu pun rasanya dah cukup kot buat saya ( warganegara )  rasa kecewa . siapa makan siapa ,menjadi tanda tanya disini .

apa pun ada benda yg ingin saya kongsikan disini dan anggap lah ni kata-kata seorang budak baru nak up dan sekadar meluahkan isihatinya kepada seorang orang   :3

*jangan membuat pelbagai spekulasi lagi kerana  dlm keadaan senget ni besar kemungkinan spekulasi akan membuat kan mangsa berada dalam situasi terancam dan  kita tak mahu kejadian tambah buruk berlaku  kepada mereka .

*cadangan saya hantarkan saja keluarga mangsa tu pulang kerumah masing-masing , nantikan mereka boleh  mengadakan kenduri ,bacaan tahlil , yasin ,solat hajat dengan kaum keluarga yg lain ,bersama jiran tetangga lagi afdal kot sebab doa insan terdekat ni lebih power  ! mereka lebih menyayangi mangsa dan naluri mereka lebih dekat dengan mangsa dan jika diizinkan ALLAH , doa insan terinaye ni akan mudah termakbul ! contohnya doa seorang ibu ! siapa cakap doa ibu tak power?  dan lagi pun sampai bila mereka nak lepak dihotel tu ? ni dah masuk hari ke 5 ,kalau dapat dikesan dalam minggu ni tak pe lah ,kot 2-3 bulan ?? mana nak cekau duit tu oi ! lain lah kalau someone tau tarikh bilakah  mangsa akan balik  . . . . aaa kalau yg tu say no komen la .

apa-apa pun kita teruskan berdoa yg terbaik untuk Malaysia dan warganegara keseluruhannya termasuklah mangsa MH 370 . . .  .* TAKBIR*

Comments