Skip to main content

MEMBEBEL SENGSORANG

Assalammualaikum awak . .

nampaknya dah hampir lebih 24 jam saya tak dapat mengeluarkan idea untuk meroyan kat blog ni .nampaknya makin hari aktiviti harian saya makin penuh dan padat . tapi malam ni bila jiwa dah hambar maka saya lepaskan satu persatu aktiviti tersebut . apakah yg terjadi ??

bila post ke 1000 saya sudah pun dipostkan ,makanya setiap saat dan masa yg terluang saya gasak mengintai info berkenaan MH 370 ! GILA ! memang hebat ! kejutan demi kejutan terbongkar ! padahal saya bukanlah seorang pakar dalam hal ni tetapi kali ni saya sudah  terjebak ! hati seorang warga negara sudah jadi sikit kecewa bila mana :


~ bahan bukti yg dijumpai telah pun ' tertenggelam'
~ bomoh hebat melakukan aksinya
~ orang luar ingat malaysian tak bijak
~ orang malaysia kutuk orang malaysia

ada banyak sebenarnya tapi untuk tidak mahu review maklumat yg awak ada tu , maka yg tu pun rasanya dah cukup kot buat saya ( warganegara )  rasa kecewa . siapa makan siapa ,menjadi tanda tanya disini .

apa pun ada benda yg ingin saya kongsikan disini dan anggap lah ni kata-kata seorang budak baru nak up dan sekadar meluahkan isihatinya kepada seorang orang   :3

*jangan membuat pelbagai spekulasi lagi kerana  dlm keadaan senget ni besar kemungkinan spekulasi akan membuat kan mangsa berada dalam situasi terancam dan  kita tak mahu kejadian tambah buruk berlaku  kepada mereka .

*cadangan saya hantarkan saja keluarga mangsa tu pulang kerumah masing-masing , nantikan mereka boleh  mengadakan kenduri ,bacaan tahlil , yasin ,solat hajat dengan kaum keluarga yg lain ,bersama jiran tetangga lagi afdal kot sebab doa insan terdekat ni lebih power  ! mereka lebih menyayangi mangsa dan naluri mereka lebih dekat dengan mangsa dan jika diizinkan ALLAH , doa insan terinaye ni akan mudah termakbul ! contohnya doa seorang ibu ! siapa cakap doa ibu tak power?  dan lagi pun sampai bila mereka nak lepak dihotel tu ? ni dah masuk hari ke 5 ,kalau dapat dikesan dalam minggu ni tak pe lah ,kot 2-3 bulan ?? mana nak cekau duit tu oi ! lain lah kalau someone tau tarikh bilakah  mangsa akan balik  . . . . aaa kalau yg tu say no komen la .

apa-apa pun kita teruskan berdoa yg terbaik untuk Malaysia dan warganegara keseluruhannya termasuklah mangsa MH 370 . . .  .* TAKBIR*

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx