PERLU KE ITU ?

lahai  . .  pesbuk tak leh lepas nak bukak ni ,line dah hancor ,rasa nyampah sesangat kat maxis ,tapi hari-hari nyampah pun tapi masih setia melanggan . .  tulah orang perempuan ni ,  mulut  je kata benci tapi hati still sayang . . .  lainlah orang lelaki mulut kata sayang tapi dengan orang lain cakap dah benci . . eh ! :3 maafkan saya ...

awak bila sebut hal jantina ,ada banyak aspek yg perlu dielakkan diantara mereka .iaitu jantina jantan dan jantina betina  eh ! maksud saya perempuan lelaki la ,jantan ,betina itu untuk haiwan je . jika antara mereka itu bukan adik beradik atau anak -beranak ,makanya ada benteng halal dan  haram disamping mereka.

kadang - kadang bila didalam sesuatu kumpulan , semestinya ada sang perempuan dangan sang lelaki .lagi-lagi kumpulan yg aktif aktivitinya . mereka dilihat agak sporting ! enjoy dan happening sungguh kan . tapi bila kita lihat disudut agama kita ,wajarkah pergaulan itu ? contoh la kan bila ada satu -satu perjumpaan , semestinya ada acara temu mesra ,acara ambik-ambik gambar , acara sembang-sembang ,acara itu ,acara ini diantara 2 jantina itu kan . ye . . .saya tau itu kan aktiviti beramai-ramai ,kenapa nak pertikaikan pulak ??

camni : ok fine semua tu adalah rakan seangkatan . bayangkanlah ketika itu isteri salah seorang antara jantina lelaki tak mengikuti perjumpaan tersebut dan tetiba suami dia balik , dia lihat banyak photo suami dia dengan kawan-kawan yg jantinanya perempuan .... ketika itu awak bayangkanlah detik hatinya . . lahai ...

mungkin saja suami dia dengan rakan sejawat mencari rezki disana , tapi perlu ke tangkap gambar dengan insan berjantina lain  ? lainlah si isteri itu ada disisi ,mungkin dia lebih paham situasi itu kot .

awak ,kalau awak nak tahu , orang perempuan ni :  
mungkin zahirnya dia akan cakap ..takpe la ..saya ok ..tapi awak perlu ingat ,hanya Allah je yg tahu isi hatinya saat tu . . . . .  tapi bila dikenangkan lelaki digambar itu adalah suami dia ,makanya dia hanya akan tersenyum dengan senyum masam-masam manis . . .  perempuan pandai coverline awak tau ~ ahha

dan jika awak dapat perempuan yg selalu sebut ayat ' its ok ,saya tak kesah '  ...awak perlu hati-hati dikhuatiri satu hari dia pasti akan berkata 'ok fine ! yg ni saya kesah dan sekarang ,tiada maaf bagimu! ' ah !!
mula-mula awak mesti pening kan ?? tapi tak lama kot ,lepastu hilanglah pening tu sebab awak akan rasa lega bila dah tengok semula gambar-gambar yg di ambil haritu kehkehkeh . . .

*jahatnya budak ni ^_^ maafkan saya

Comments