Skip to main content

PERLU KE ITU ?

lahai  . .  pesbuk tak leh lepas nak bukak ni ,line dah hancor ,rasa nyampah sesangat kat maxis ,tapi hari-hari nyampah pun tapi masih setia melanggan . .  tulah orang perempuan ni ,  mulut  je kata benci tapi hati still sayang . . .  lainlah orang lelaki mulut kata sayang tapi dengan orang lain cakap dah benci . . eh ! :3 maafkan saya ...

awak bila sebut hal jantina ,ada banyak aspek yg perlu dielakkan diantara mereka .iaitu jantina jantan dan jantina betina  eh ! maksud saya perempuan lelaki la ,jantan ,betina itu untuk haiwan je . jika antara mereka itu bukan adik beradik atau anak -beranak ,makanya ada benteng halal dan  haram disamping mereka.

kadang - kadang bila didalam sesuatu kumpulan , semestinya ada sang perempuan dangan sang lelaki .lagi-lagi kumpulan yg aktif aktivitinya . mereka dilihat agak sporting ! enjoy dan happening sungguh kan . tapi bila kita lihat disudut agama kita ,wajarkah pergaulan itu ? contoh la kan bila ada satu -satu perjumpaan , semestinya ada acara temu mesra ,acara ambik-ambik gambar , acara sembang-sembang ,acara itu ,acara ini diantara 2 jantina itu kan . ye . . .saya tau itu kan aktiviti beramai-ramai ,kenapa nak pertikaikan pulak ??

camni : ok fine semua tu adalah rakan seangkatan . bayangkanlah ketika itu isteri salah seorang antara jantina lelaki tak mengikuti perjumpaan tersebut dan tetiba suami dia balik , dia lihat banyak photo suami dia dengan kawan-kawan yg jantinanya perempuan .... ketika itu awak bayangkanlah detik hatinya . . lahai ...

mungkin saja suami dia dengan rakan sejawat mencari rezki disana , tapi perlu ke tangkap gambar dengan insan berjantina lain  ? lainlah si isteri itu ada disisi ,mungkin dia lebih paham situasi itu kot .

awak ,kalau awak nak tahu , orang perempuan ni :  
mungkin zahirnya dia akan cakap ..takpe la ..saya ok ..tapi awak perlu ingat ,hanya Allah je yg tahu isi hatinya saat tu . . . . .  tapi bila dikenangkan lelaki digambar itu adalah suami dia ,makanya dia hanya akan tersenyum dengan senyum masam-masam manis . . .  perempuan pandai coverline awak tau ~ ahha

dan jika awak dapat perempuan yg selalu sebut ayat ' its ok ,saya tak kesah '  ...awak perlu hati-hati dikhuatiri satu hari dia pasti akan berkata 'ok fine ! yg ni saya kesah dan sekarang ,tiada maaf bagimu! ' ah !!
mula-mula awak mesti pening kan ?? tapi tak lama kot ,lepastu hilanglah pening tu sebab awak akan rasa lega bila dah tengok semula gambar-gambar yg di ambil haritu kehkehkeh . . .

*jahatnya budak ni ^_^ maafkan saya

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx