Skip to main content

SEBAGAINYA APA SAYA INI ?

hi awak . . .

Ada kawan dok pm tanya nape blog cik lyenda lain bebeno 2-3 hari sejak kebelakangan ni . . . takde mood jiwang jiwe lagi ke ? lahai beb , utk apakah jiwang  bagai kalau takde apa yg nak dikongsikan pasal jiwa-jiwa ni kat awak .

saya hanya blogger yg akan meng update perihal dunia saya ,kisah cinta saya ,kisah  kehidupan sekeliling   saya , rasanya tak selalu lah saya update pasal anak ke ,pasal suami ke ,  bukan sebab saya malu atau mahu privacy tapi saya memang tidak memilikinya . . so ?? hmm harap maaf  lah ye . . . kena tunggu lah 2-3 tahun lagi or. .maybe 2-3 bulan lagi ke? eh ! *menggedik la tu * hee

ingin saya nyatakan disini perkongsian idea saya ini sebenarnya hanya untuk menyatakan :

sebagai orang muslim saya perihatin pada agama saya
sebagai anggota masyarakat  saya perihatin pada jiran tetangga saya
sebagai warganegara saya perihatin pada negara saya
sebagai awek muka buku saya perihatin dengan member mukabuku saya
dan sebagai blogger saya pun ada jugak perasaan untuk ? untuk ?untuk apakah ??

*kita sambung esok-esoklah ye , dah malam ni esok ada tanggung jawap yg menanti kang tak sedar pulak nak bangun awal , maklumlahkan tidur dengan cuaca berjerebu ni memang best sikit.





Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx