Skip to main content

SIFAT SEMULAJADI

hai awak . . .
cuti sekolah sudah pun bermula !
bagi adik-adik yg baru dapat  keputusan STPM dan SPM tu , selepas ini dapat lah buat keputusan yg tepat untuk meneruskan kehidupan ! jika rasa layak dan larat lagi untuk menyambung pelajaran ,makanya teruskan lah . tapi jika rasa dah tak mampu dah nak belajar.otak dah beku ! tak mampu menampung ilmu dunia lagi sebab memory kad sudah penuh , makanya hentikan niat untuk belajar tu ,dan carilah kerja yg bersesuaian dengan diri anda dan pastikan ianya adalah satu kerja yg halal  !

pada saya apa guna pelajaran tinggi kalau masih tak reti hormat pada ibu bapa ,pada orang sekeliling ,pada kawan-kawan dan pada semua ahli masyarakat nya ? biar rupa buruk ,tak handsome ,tak berapa nak  bijak pandai ,tak kaya raya tapi tahu menilaikan perasaan orang lain ,pandai ambil hati ibubapa ,tahu jaga adap sopan dan mempunyai kuasa ilmu sivik yg terhebat ! makanya itu lebih nampak hebat disampaing orang-orang yg hebat-hebat ! persoalannya :

betul ke kata orang bahawa
budak pandai ni berlagak ?
orang kaya itu kedekut ?
dan orang handsome/cantik itu sombong ?

tepuk dada tanya iman . . kalau setakat ilmu dunia yg awak terror , tak kemana perginya kalau asik nak berlagak dengan kawan-kawan dan ibubapa , suruh cari HM 370 pun terkial-kial *budak jahat yg cakap* . . . waallahhualam biisawab ~

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx