Skip to main content

SPOTCHECK

Assalammualaikum . .hai . . .perut dah kenyang hati banyak senang kan ? alhamdulillah rezki Allah bagi so terima lah nikmat yg diberi tu agar esok akan ditambah lagi rezkinya  . awak dah makan ? kerja tu kerja jugak awak ,makan tu kena teratur jadualnya baru rare. . ni kalau bulan tak puasa  awak abaikan time makan ,tapi bila bulan puasa ,awak selalu adjust time makan hehehe . . maafkan saya ~

petang ni saya free . . . semua kerja sudah settle , so masa yg ada tu saya gunakan untuk meroyan ! tapi kali ni bukan nak meroyan tapi nak cakap yg . . .

tetiba harini saya ' termenyampah' kat seseorang , ter ok bukan sengaja  . .dia seorang kawan blogger yg meletop-letop kot sekarang ni ,tapi rasanya dia ni bajet sikit la , pada kawan-kawan yg bukan kamcing dengan dia pasti dia akan delete komen-komen nya ,yg tinggal cuma komen kawan-kawan yg  kamcing nya jek  .watdepak?? sedarkah dia kawan-kawan yg tak kamcing tu yg buat dia meletop ? the followers tu ? aaah perasaan saya je barangkali  ni . . ishhh . . .memandai je cik Lyenda ni  . . .

tapi sudah berkali-kali saya lihat  dia buat benda yang sama . . mula-mula tu ramai follower dia komen ,then bila dia start online jek ,tup-tup tinggal 5-6 komen yg ada , padahal sebelum tu ada la 10 pengkomen nya ...haha dia kantoi disini !! dia ingat orang tak perasan hasil kerjanya ! kalau dia betul-betul jujur dengan orang yg dok memuji dan memujanya ,pastinya dia akan membiarkan je sesiapa je yg rela memberi komen untuk status nya tu kan ? baru la nampak 'hot' bhai !! hahaha *buat duck face sikit !!! aaummm hehehe

ok fine !! saya akui saya pemerhati yg tegar untuk entris dia or status dia mahupun fanpage dia. bytheway dia memang pilih kawan ! dan dia lupa kot bahawa hidup ini perlu ramah dan adil ! kalau follower boleh buat anda naik meletop ,jangan tak pula dia fikir follower boleh jugak buat dia jatuh pulak satu hari nanti maybe dia nak jaga hak dia kot ,aah abaikan je lah buruk sangka tu kan awak kan . . itu rezki memasing . . insya Allah . .  .

kenapa saya berani cakap ??? sebab dia majukan dirinya dengan hasil blogging ini , manakala saya pula  berblogging just untuk melihat karenah manusia hipokrit diluar sana ! sambil tu fungsi blog saya ialah untuk meluahkan apa yg saya rasa dalam jiwa saya ni  . . bukan untuk jadi model ,pengacara,or duta mana-mana syarikat . ok bhaii . . . .

maaf zahir batin :3

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx