Skip to main content

TEMAN SETIA

Hai Assalammualaikum awak . . .  sambil jerang nasi atas dapur masih sempat lagi untuk berblog hehehe...jiwa meroyan ini takkan musnah hingga menutup mata *katanya...

tadi pepagi kawan siber saya dah bising-bising di email ,dia marah kenapa saya menggatal 'deaktif' muka buku saya . hee....cool beb cool . saya bagi dia bertenang kejap . look !! kau masih boleh kontak aku lagi kan ???  awat nak kalut-kalut ni. ... memang la aku dapat kontak kau , tapi kat dalam ni mana best ngok ! adeh dia ngok kan saya pulak . . .

ala tak kemananya aku ni ,ada je kat johor ni ,kalau kau rindu tahap tapir yg macam selalu kau cakap tu ,datang la ke johor .... aku setia menunggu hehehe - sengaja saya bikin dia marah . mana boleh , aku kat utara kau kat selatan ,dengan tugas aku yg tak habis-habis ni , kerja siang malam ...mana sempat .. dah la talipon tak pernah nak on ! whatsup takde , wechat jauh sekali ..apa pasal kau ni beb..jakun betul lah ,zaman serba canggih macam ni kau cuma ada face book dan twitter je ke ???

adeh ..... dia dah mula membebel hehehe

wei .. aku dah tobat la ..balas saya bersahaja .
siut la kau !! dia mula tak puas hati kat saya ,
taubat konon ..puiihh !!
jahat no ke kau kat facebook tu  ?????
 
hehehe tak ... aku tak jahat ...tapi aku dah mula tak rasa apa-apa didalam muka buku tu dan kan muka buku itu buatan yahudi... hahaha  mana boleh aku guna buatan yahudi ngek !! saya jawab sambil gelakkan dia .!! cisss bedebah budak ni  !!! siapa cakap benda tu produk yahudi ??? kawan saya dah mula hangen . kau cakap je lah kau kecewa ,janganlah kau salahkan orang lain pulak !! hahahaha ....itu je balas saya untuk kata-kata dia tu ! saya cuma gelakkan je ... ye aku  baru ni je cakap tapi yang bagi tau aku si Musafir Cyber  tulah , dia yg cakap .. try kau cari kat facebook page dia tu ...aaaa...

kau kata aku kecewa ??? mana ada aku kecewa ngek  , aku lebih bahagia bila muka buku aku tu dah tak aktif maknanya aku dah bagi seseorang itu enjoy tanpa ingat aku lagi  . . . heeee .

.. hmmm ntahlah jawapan saya kali ni betul ke tak ,tapi tu lah kenyataannya.

wei !! buat la akaun baru wei ...kawan saya mendesak , malas !! cukuplah sekali dan cukuplah hanya itu muka buku aku ! malas nak serabutkan minda aku lagi  ... eh !!senangnya saya jawapkan ? hehehe

camnilah .. kalau kau kawan aku yg betul-betul kawan , carilah jalan apa gak pun ,untuk kontak aku ,kalau kau dah malas nak mencari , takpe aku paham ,aku tak risau pun sebab sekarang hidup aku hanya berserah pada  Allah , hidup mati ku dengan Allah so ..aku lebih rela macam ni  . . . cinta Allah berbaloi-baloi beb , aku takkan pernah dikecewakan ...insya Allah...

kawan saya bersunggut  alaaaa kau ni ... ni yg aku malas cakap dengan kau , asik - asik  itu je jawapan kau beri  ..hmmmm .. wei .... no handset kau apa sekarang ???  hah?? sorry beb .... handset aku masuk dalam lubang toilet minggu lepas so aku dah takde apa-apa harta lagi sekarang ni ...kau nak sponser ke? heee ....

sponser ??? jadilah gf aku dulu ,janganlah sponser handset , kredit , simcard semua aku belikan ..cane ? mau kah ?? hahahaha itu bukan kekasih yg ikhlas tu ngok , itu perempuan simpanan kayak nya!!! tak mau lah aku  eeee ... saya menolak pelawaan jejaka yg sungguh bermurah hati tu .

lahai beb .... aku takkan kacau tunangan orang la * detik hati saya ketika tu .... hmmm




Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx