Skip to main content

UBAH ITU KERJA MEREKA ,BUKAN SAYA

hi malam . . . tahukah awak saya cuba menjinak kan buaya ,tapi saya digigitnya . berkali teman-teman berpesan hati-hati bermain api , nanti terbakar jari . apa kata saya : saya akan awasinya ,jangan risau ,namun mengelakkan jari dari terbakar,rambut pula yg hangus terkena percikkan api . cuai!! ada teman berpesan ,hati-hati dengan playboy  yg sedang menanti waktu untuk 'ngap' dan saya berjanji dengan mereka ,usahlah awak khuatir semua itu akan saya hindarkan .

persoalannya : kenapa kita tak mau beri peluang kepada playboy untuk bertaubat ? mengapa kita anggap bahawa playboy itu akan kekal playboynya hingga kehujung nyawanya? mengapa ?

adakah playboy itu akan selamanya jahat ? dan kita selamanya perlu membiarkan playboy-playboy itu bergelumang dengan dosa-dosanya tanpa bimbingan dari kita yg kononnya tidak jahat ????

saya ramai kawan-kawan playboy dimuka buku itu tapi saya tak pernah menganggap mereka itu menjijikkan malahan saya cuba terap pada jiwa dan minda mereka supaya  beringat bahawa nyawa kita hanya pinjaman dan yg ada peluang sekarang didepan mata untuk  bertaubat , silakan lah berusaha untuk kebaikan diri sendiri . . . 

namun hasilnya amat mengecewakan saya dan insan playboy masih lagi dengan rentaknya sedangkan saya sudah makin lemah disini . . . .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~

tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?
namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..
ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayucikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx