Skip to main content

HUJAN SEMALAM

hujan turun dengan lebat  . . . . adik yg baru pulang dari sekolah  basah lencun  ditimpa hujan .  ketika tu saya  duduk depan anjung rumah sambil menunggu dia untuk  menghulurkan tuala kepadanya .jum kak main hujan ! jerit adik . tak nak la akak demam kan . ..  jerit  saya  dengan suara yg serak basah ni  . alaaaa. . jum laaa . . .  dia menarik tangan saya , lama kan tak main hujan . . best tau  . .lebat ni hehehe . . .dia seronok melompat-lompat dalam hujan yg semakin lebat tu . . .dengan berpakaian baju seragam sekolah ( baju kurung putih ,kain blue navy dan bertudung putih ) dah laaa tuuu . . .pergi mandi nanti awak yg demam kang  . . .

saya yg  makin kesejukkan menanti dia yg tak mahu masuk kerumah . dia melompat gembira macam heroin filem hindustan yg sering beraksi main hujan bila menyanyi time diaorang acting dating . . .  dah la tu dik  . . .  cepat masuk . . nanti selsema nanti ,sejuk ni . . . saya bertambah mengigil kesejukkan . dia semakin lincah  ,menadah air hujan kewajahnya ,emmm sejukknyaaa . . .  dia menjerit keriangan  . . .  kakkk jum  . . . saya hanya mengeleng-gelengkan kepala tanda tak nak join dia . tubuh makin sejuk tiba-tiba dia menyiram saya dengan air hujan yg di tadah menggunakan tangannya  . .. hei !! basah laaaaa  . .  saya menjerit ! dia tersengeh-sengeh gembira sambil menyiram lagi . . dan lagi air hujan kearah saya  . .  ..  eeeee . .budak ni kang  . . . .

saya mencampakkan tuala kekerusi dan berjalan untuk ke dalam rumah . tetiba saya tergelincir dan oppsss . .  *gedebuk !!  . .saya terjatuh diatas lantai yg licin dan sejuk itu  . . . adooii sakit nyaaa . . . . saya mengerang menahan sakit . . . .aduhhh. . . .  suasana gelap . . hujan masih lagi turun ! eh !! mana adik saya  ????? tadi dia di depan anjung rumah ? tapi kenapa sekarang keadaan jadi gelap ???

adik !!  saya menjerit kuat ! sambil menggosok punggung yang terhempas kelantai tadi . adik !!! sekali lagi saya bersuara lantang dalam keadaan serak -serak basah  !! adoiii . . . .

tangan saya berpaut pada tepi katil ! eh !! kenapa katil ?? bukan tadi saya dianjung rumah kah ? bukan tadi saya kena siram percikkan air hujan oleh adik saya kah ?  saya memegang pipi saya ,ye basah ! saya lihat ke arah tingkap bilik  ianya terbuka luas dan ye diluar  sedang hujan . . . .

awak . . . . . adik saya belum balik sekolah lagi rupanya . . .jam baru pukul 11pagi , tadi saya tertidur lepas makan ubat yg doktor bagi ,saya dah setkan jam untuk tunggu adik balik jam 1 petang nanti ,tiba-tiba hujan turun dan hujan yg bersama tiupan  angin menyebabkan air hujan tu tempias kepada saya yg sedang lena beradu  . . .  awak . . . sakit tau jatuh katil ni . . .  huarghhhh . . .dah la orang demam  ,jatuh pulak tu  . . . .  hmmmmm . . .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx