Skip to main content

ITS ABOUT ME ?

hai selamat malam awak  . .  .

malam -malam macam ni selain menunggu mata pejam ,layan jari menari pun best jugak . kalau awak pembaca yg sering bertandang kemari ,pernah tak awak terfikir siapa itu cik Lyenda ixati ? apakah kegemarannya ? apakah perkara yg dibencinya ? apakah cita-citanya ? apakah matlamat hidupnya ?  bagaimanakah rupa pasangan yg diidam-idamkannya ? meh saya story sat !

saya Lyenda ixati ! umur saya tahun ni masuk 24 tahun dah.status ? ( dalam pertimbangan )ceh* boleh pulak gitu fuh !

bila ditanya tentang kegemaran ,saya akan jawap saya suka melihat telatah manusia . tak kira manusia dialam maya atau dialam realiti . melihat sikap dan perangai mereka maka akan tersingkap juga keburukan dan kebaikan saya ! dan jika yg baik maka saya akan follow ,tapi jika tak berapa baik maka saya akan buat la tauladan . senangkan ?

apa perkara yg buat saya benci ?
ye sejujurnya saya benci orang yg suka membebel pasal kerja dia lah , harta dia lah , pasal keluarga dialah , tentang simpanan dia diASB lah ! padahal saya berkawan dengan dia bukan nya sebab itu !! please eah saya berkawan dengan awak,awak,awak bukan sebab awak tu popular ke apa ok ! sayA kenal dengan awak ,awak dan awak hanyalah sebab Allah berfirman : antara manusia dijauhkan dari syurga ialah mereka yg meruntuhkan silaturahim . . . ok jelaskan ?

so???? ok fine  . .  .so lepas ni kalau nak ajak saya bersembang kosong dengan awak  ,tak perlulah cerita pasal dunia awak yg berada dilubuk duit ke apa ! saya betul-betul tak suka ! i hate that seriously !!! saya pun ada kerjaya tapi saya tak suka nak heboh-hebohkan kat umum . luahkan diblog pun dah ok ,sebab kat blog ni hanya orang-orang tertentu je yg baca .

bytheway jika awak terror pun janganlah tunjuk depan-depan saya jugak sebab tak baik tau riak tu namanya  . . ahha dan saya memang anti pada orang yg suka sangat bangga diri sendiri ni . *mohon janganlah terasa ye hehee . .*

kalau ada yg ajak sembang jugak pasal diri dia yg hebat itu ???haha jawapan saya senang je  . .  saya akan 'seen' text dia  dan lepas baca saya pun blah! habis cerita !

pasal pasangan yg diidam-idamkan tu  ? saya  tak cerewet pun yg penting dia ada misai macam wak doyok hahaha kenal wak doyok ?? nanti saya upload wajah dia kat bawah tu eah ? tapi memang kena macam wak doyok ke ?? hahaha. . tipu je lah*  saya ni nakal , saya nak pasangan saya yg boleh  mendidik saya kedunia akhirat yg lebih sempurna dan diredhai oleh Allah . . tu jek .lelain tu ofcos lah boleh kasi saya makan zahir dan batin . . . .  eh!!  heheee





wow . . . . !!! so . .inilah wak doyok tu !!tak dapat dia ,dapat abang bermisai macam misai dia pun dah kira ok dah hahahaha . .k bhaii tipu jeeee~






Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx