Skip to main content

KENANGAN MENGUSIK JIWA

hai . . . .

bila muka buku sudah deaktif banyak benda tak dapat buat bila on notebook hahaha padan muka saya !!! opsss hati-hati , kata ego so lantaklah nak deaktif ke tak kan? pheww memang ego !

apakah aktiviti biasa saya bila on muka buku ?
nak tau dak? meh story sat . . .

*mula-mula saya akan check inbox ,tengok insan mana kah yg sudi mengirimkan text kepada saya ,biasanya memang insan-insan yg biasa send text je adalah dalam 4-5 orang gitu , yg luar biasa tu kadang-kadang ada jugak texting tapi selalunya saya akan bukak je ,then baca untuk membalas tu hmmm . . . .hold on ! hahaha awak pun  buat macam tu juga kan?? haha saya tau la . . .


*lepas balas text biasa-biasa tu , saya akan buka notification pulak . tengok comments ,likers and invited . kalau dulu notification saya penuh dengan close friend punya aktiviti tapi sejak saya remove semua dari close friends  ,langsung takde ! apa yg ada cuma noti pasal status saya .lulus !!

*bila dah balas komen or merayau dalam timeline , saya kemudian akan ronda home pulak ! saya terjah  kawan-kawan punya status ! saya komen jugak ! like jugak ! pedulik apa saya status siapa ! Dato kah , pakar cinta kah , pengetua kah , guru-guru kah, doktor kah,student kan, dan semua yg melintas didepan mata saya,yg menarik je akan saya like or comment !

paling menarik  kadang-kadang saya sengaja beri komen yg entah apa-apa ,last-last kena delete hahaha *padan dengan muka * paling lawak bila dah komen tuan status mampus tak layan bhahaha *gelak hentak-hentak kaki *  kadang-kadang saya memang sengaja nak duga tuan status tu  . . ye . .saja nak tengok apa reaksinya bila saya komen merapu . . .  sengal je kan  :p

tapi bila dapat tuan status yg kepala lebih sengal dari saya . .aaaaa. . .hambik kau !!! lenguh jari nak taip , kadang-kadang saya pulak yg hangen , tak tau nak balas komen apa  . .kehkehkeh *gelak pencuri :p

tapi ada seorang lelaki yg sentiasa menarik perhatian saya dimuka buku tu .tiap hari saya akan tengok wajah dia yg sweet .  .sebab memang hari-hari saya akan jumpa wajah dia di screen notebook ni . time dia makan la,time shoping la ,time meneran pun dia akan upload gambar dia  lepas ni saya akan merindu wajahnya bila muka buku saya dah deaktif . .emmm sedih siot !! pasal gambar-gambar dia tu mungkin  bukan dia kot someone else punya kerja tu hekhekhek* gelak tutup mulut pulak  :3 kerja siapa memang saya tau , tapi biarlah rahsia .

siapakah gerangan jejaka yg berjaya mencuri hatiku itu ??

bukan mamat ni tapi yg bawah tu

alololo tomey-tomey hee




siapakah gerangan ? ofcos la anak bangBen si bibir muncung tu . . .  adeh . .  melepaslah nak tenguk muncung dia lagi lepas ni , tapi saya ada lubuk power nak kesan dia laaa . . .  dimana ??? manalagi kalau bukan lubuk tempat bapak dia   cari rejeki itu  . . . hehehe ampun ye pak bercanda aja kok :p . .  . jum terjah sini kengkawan . . !!

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx