KENANGAN MENGUSIK JIWA

hai . . . .

bila muka buku sudah deaktif banyak benda tak dapat buat bila on notebook hahaha padan muka saya !!! opsss hati-hati , kata ego so lantaklah nak deaktif ke tak kan? pheww memang ego !

apakah aktiviti biasa saya bila on muka buku ?
nak tau dak? meh story sat . . .

*mula-mula saya akan check inbox ,tengok insan mana kah yg sudi mengirimkan text kepada saya ,biasanya memang insan-insan yg biasa send text je adalah dalam 4-5 orang gitu , yg luar biasa tu kadang-kadang ada jugak texting tapi selalunya saya akan bukak je ,then baca untuk membalas tu hmmm . . . .hold on ! hahaha awak pun  buat macam tu juga kan?? haha saya tau la . . .


*lepas balas text biasa-biasa tu , saya akan buka notification pulak . tengok comments ,likers and invited . kalau dulu notification saya penuh dengan close friend punya aktiviti tapi sejak saya remove semua dari close friends  ,langsung takde ! apa yg ada cuma noti pasal status saya .lulus !!

*bila dah balas komen or merayau dalam timeline , saya kemudian akan ronda home pulak ! saya terjah  kawan-kawan punya status ! saya komen jugak ! like jugak ! pedulik apa saya status siapa ! Dato kah , pakar cinta kah , pengetua kah , guru-guru kah, doktor kah,student kan, dan semua yg melintas didepan mata saya,yg menarik je akan saya like or comment !

paling menarik  kadang-kadang saya sengaja beri komen yg entah apa-apa ,last-last kena delete hahaha *padan dengan muka * paling lawak bila dah komen tuan status mampus tak layan bhahaha *gelak hentak-hentak kaki *  kadang-kadang saya memang sengaja nak duga tuan status tu  . . ye . .saja nak tengok apa reaksinya bila saya komen merapu . . .  sengal je kan  :p

tapi bila dapat tuan status yg kepala lebih sengal dari saya . .aaaaa. . .hambik kau !!! lenguh jari nak taip , kadang-kadang saya pulak yg hangen , tak tau nak balas komen apa  . .kehkehkeh *gelak pencuri :p

tapi ada seorang lelaki yg sentiasa menarik perhatian saya dimuka buku tu .tiap hari saya akan tengok wajah dia yg sweet .  .sebab memang hari-hari saya akan jumpa wajah dia di screen notebook ni . time dia makan la,time shoping la ,time meneran pun dia akan upload gambar dia  lepas ni saya akan merindu wajahnya bila muka buku saya dah deaktif . .emmm sedih siot !! pasal gambar-gambar dia tu mungkin  bukan dia kot someone else punya kerja tu hekhekhek* gelak tutup mulut pulak  :3 kerja siapa memang saya tau , tapi biarlah rahsia .

siapakah gerangan jejaka yg berjaya mencuri hatiku itu ??

bukan mamat ni tapi yg bawah tu

alololo tomey-tomey hee




siapakah gerangan ? ofcos la anak bangBen si bibir muncung tu . . .  adeh . .  melepaslah nak tenguk muncung dia lagi lepas ni , tapi saya ada lubuk power nak kesan dia laaa . . .  dimana ??? manalagi kalau bukan lubuk tempat bapak dia   cari rejeki itu  . . . hehehe ampun ye pak bercanda aja kok :p . .  . jum terjah sini kengkawan . . !!

Comments