Skip to main content

KESEDARAN PERLU


Awak . . .
kalau awak ingat ,sebelum ini saya sangat gemar bercerita tentang pasukan bola kegemaran saya . semua page mengenainya saya liked ! group  kawan-kawan invited saya joined ! hampir kesemua page dan group di peshbuk saya join dan like ! peh seronok sungguh. . . masa tu kalah ke menang saya tetap setia menyokong ! yeah . . merah biru tetap dihati !

kemudian hari berganti hari. banyak insiden berlaku ! apa yg paling memalukan sehinggakan melibatkan pertumpahan darah ! saya tak kata orang luar nakal , apa yg saya akui masing-masing semua nakal ! otak belum tahap profesional dan belum  matang !

pergaduhan sering belaku dipage ! di mana-mana di peshbuk tu ,dipadang, di stadium  sehingga sampai satu tahap saya naik muak ! loya dengan ayat -ayat penyokong fanatik semua  pasukan bola yg popular itu ! lama kelamaan saya jauhkan diri dari page dan group tersebut supaya saya tak lagi membaca ayat -ayat kurang elok mata membacanya ! saya takut mata rabun saya makin tinggi tahap kerabunannya !!


kata-kata nista dan maki-makian!
perkataan yg mencarut !
perkataan lucah yg entah dari mana aja asalnya !
lambang-lambang lucah jugak !
komen berunsur penghinaan terhadap raja, terhadap orang yg lebih tua ,
pergaduhan bukan antara sesama pemain tetapi  penyokong !


dan ada banyak lagi  yg tak mampu saya taip dalam blog kesayangan saya ini, akhirnya sehingga ke hari ini , saya dah jadi tawar hati untuk ambil tahu pasal bola sepak tanahair itu ! minat saya turun terus ! saya benci kata cacian sesama bangsa dan agama ! saya benci permusuhan satu negara ! saya benci orang yg menganggap orang lain itu seperti sampah yg layak dihina sahaja !

maka dengan keputusan muktamad ,saya akhirnya kena akur bahawa saya hanyalah menjadi  peminat dari jauh kepada team kesayangan saya tu ,sebabnya hanya satu je  : sebab saya takut kesopanan dan ke tata susilaan saya terabai satu akhir nanti . mana letak harga sesuatu yg dipanggil MARUAH ???




SAYA JANJI : dari kejauhan ini  . . .saya tetap sokong dia ,sayang dia dan hanya dia menjadi kebanggaan saya warga Johor Darul Takzim ! ale. . ale. . . ale . . . gudluck JDT !!

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx