Skip to main content

KONGSI

Assalammualaikum . . . . hai awak . . .
bila disebut blog  ,minda kita terus je fokus pada
*isu semasa
*masakan
*jualan online
*fotographer
*agama
*hal politik

bila dipanggil blogger pula ,secara jujurnya oh . . .
*seorang yg dikenali ramai !
*suka bercakap
*suka memerhati
*suka berkawan
*suka menegakkan kata-katanya
*suka kebaikan
*sukakan kedamaian
*suka bersyukur

bagaimana dengan cik Lyenda pula . . .
apa kah tugas cik Lyenda diblog ini ?

sebagai pemiliki link blog bertitle ' ehmanjaku.blogspot.com '
saya menggunakan blog saya sebagai tempat perkongsian saya untuk perihal dunia saya ( dunia reality mahu pun dunia fantasy ) perasaan saya dengan seseorang . keluhan saya tentang sesuatu

dan semua tentang apa yg saya rasa senang cakaplah .

saya berkongsi iklan dengan seorang blogger untuk membantunya menambah pendapatan dengan nuffnang . kalau awak perasan lah kan ada 3 iklan disitu . ye dia layak kerana dia seorang blogger yg mempunyai keluarga dan dengan bantuan ini nanti ,dapat lah dia menambahkan lagi pendapatannya . walaupun pada mulanya dia malu untuk berkongsi , tapi saya desak dia supaya memuat naikan iklan atas nama dia diblog saya ni .

jika awak rasa ingin membantu insan itu silakan lah menekan kesemua iklan diblog saya ni ( kepada pembaca yg menggunakan pc je yg nampak kot iklan2 tu ). .  sejujurnya saya katakan pertolongan ini adalah ikhlas *lillahi'taala*. iklan itu bukan atas nama cik Lyenda Nur  . .  tapi untuk seorang insan yg berblog sebagai membantu suaminya menambah  pendapatan keluarga  .

awak  . . jika awak pembaca baru untuk entri saya , mungkin awak rasa isi blog ini adalah ' kosong' . saya akui tak semua orang paham apa yg ingin saya sampaikan . tapi biarpun saya hanya melepaskan isihati dengan cara saya yg tersendiri , ianya masih ada ' isi'  . . cuma antara awak perasan atau tidak je 'isi'nya itu   . . .saya berblog bukan untuk pendapatan , tapi hanya untuk satu perkongsian  . . . .yg penting ikhlas ...


Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx