Skip to main content

MOHONLAH MENGERTI

Kenapa dan mengapa . . . .

itu persoalan saya sekarang ni . kenapa bila sudah tahu dia milik orang , kita masih terlintas untuk menghampirnya ? macam takde orang lainkah untuk dituju ? sudah habiskah manusia didunia ini untuk didekati ? meroyan lagi !

ye . .saya pelik dengan sesetengah manusia dialam maya ini . perangai yg mana dia sudah tahu tapi buat-buat tak tahu!! ye sangat kerap saya jumpa . contohnya diri saya sendiri . bila saya kata  yang saya sudah ada 'bf ' tapi  . .  masih ada insan yang masih kerap menghantar massage untuk saya diinbox tu . antara kata-katanya . . .

dia ~jgn layan perasaan sorg2,layan perasaan dgr sy tak pe hehehe...awk jgn bg nbr phone sy kat org lain tau itu khas untuk awk je?

saya~ok sy sedang bkerja sorry 


dia~owh...tak sy faham,sy pun duk keja,curi2 nak msj dgn awk,hati sy rindu nak msj dgn awk...nasib baik awk dah ada bf,kalau tak ada sy nak minta duk dihati awk,
erkk ????????
kenapa manusia macam ni perangainya ek awak ? Tak dilayan kata sombong , bila dibalas ,itu pulak jawapan yg saya dapat . adakah ini gurauan,atau dugaan atau . . . atau dia harus diblockkan !! hahaha siap bagi nombor tepon dan dia sanggup tunggu pintu hati saya terbuka untuknya tuuu . . . . adeh hampir koma saya disini tau awak . .  sungguh kejam ini manusia !!! hahaha 

lahai tunggu dan lihat je nanti apa yg perlu saya buat pada dia ni . . . hmmmm . . .  jari saya dah letih asik tekan button block tau , tapi kalau sudah terpaksa,nak buat macamana . . gasak laaaaaa . . .

ya Allah ,kalau ini balasan atas dosa-dosaku . . kau ampunkan aku . . . aminnnn. .  .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx