Skip to main content

PAKCIK ?

salam senjakala . . . .suara kanak-kanak buat saya rindu taska . tapi disebabkan tanggungjawab yg ini lebih penting disini ,akhirnya saya kena tahan rasa rindu ini . . . .semalam adik ganas saya ada call , katanya :

kak ! pakcik tu sapa ?
hah!?! pakcik ?!!
friendlist akak tu la . . .  .

*puas saya refresh minda yg dah mula slow ni untuk mikirkan siapa gerangan 'pakcik' yg adik saya maksudkan tu . . .

apa pakcik dah buat kat kau? soal saya .
dia tak buat apa-apa tapi dia dah sekolah kan orang  ni . . .
dan dia ada pesanan untuk akak jugak . . .
apa dia pesan ?? saya terkejut ,jiwa makin resah
kak ! kata dia  . . .

Pesan kat akak kamu, yg banyak dia tegur sapa dari dulu kat timeline tu, sekadar hai2 lebih selamat. InsyaAllah. kerap juga dia layan buaya..pakcik memang tak suka buka aib org..cukup sekadar, dia berhati2. Biar memilih kawan asal tak tersalah pilih dijadikan.mangsa si kawan.
Moga setiap tindakannya dalam fb, menyelamatkan dia dari tangan2 durjana. Sama2 bantu.

 Pakcik nak pesan, jgn layan lelaki gatal & hidung belang kat wall & msg ,Diorang tu pakcik perhati, tunggu masa nak ngap dia. Jgn bagi apa2 maklumat..kat wall yg kamu balas tu..semua 'berisi'. Jangan layan sangat. Nak2, dedahkan maklumat tentang akak kamu


Adik saya suruh bagi bunga ini kat pakcik utk nasihat2 tu  hee






siapa tu kak  ? kawan akak ke ? atau pak lebai  yg baru menjelma?
kau tanya dia kenal akak ke ? soal saya. . 
yep ! orang tanya dia pakcik pernah ke masuk blog akak ?
or bersembang dengan akak kt dlm inbox ni ?  dia cakap . .  .

Blog akak? Masuk berapa kali je. Pasal dia banyak luahkan rasa. Pakcik kalau ada entri yg beri manfaat ilmu, insyaAllah.cepat je pakcik mai..bab layan hati ni, kurang.. Ye lah. Tak halal. Lainlah org  perempuan..halal sesama dia nk bercerita bab hati & perasaan
Yup. Baru2 ni je sembang.

siapa tu kak ??
ye. .ye akak letih dok mikir ni . . .  .jap tunggu  . .
ala .  .akak pergi la masuk peshbuk akak tu . .
adoiyai . .nanti akak tahu lah siapa dia !!
sorry~ fb not my taste  . .  .saya masih ego rupanya . . hmm
lantak lah !! adik saya dah naik hangin!!!!
kau jelah yg on ,tapi ingat jangan komen kat mana-mana status ,
komen kat status sendiri jek tau .nak like boleh ,please jangan komen . .
ingat tu ?!
yela. . yela . . . adik tutup perbualan !
mungkin dia merajuk ? heheee . . .
 
dan . . . sampai sekarang saya masih terfikir-fikir siapa gerangan pakcik yg adik saya maksudkan tu .waallahhu alam . . .  by the way tengs alot to 'pakcik ' yg memang takecare tentang saya selama ni .

**Allah selamat kan kamu 'pakcik' **

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx