Skip to main content

TAK SE' HOT ' DIA


hai awak  . . .

zahirnya walaupun manusia ni dilahirkan serupa  ,namun masih  ada yg berbeza . .tapi  apakah ?

kita tak boleh membezakan mereka  pada amalan *sebab amalan tu perhitungan antara Allah dengan hambaNYA. manusia tak mampu menilaikannya* apa yg dapat dibezakan ialah apabila sesuatu itu dikaitkan dengan terkenal atau pun tidak .biar pun sesuatu pekara tu adalah sama, tetapi jika ianya dikeluarkan oleh seseorang yg baik ,peramah , terkenal dikalangan kawan-kawannya maka dia nampaknya lebih power ! berbeza dengan yg seorang lagi tu yg agak cool ,kurang hot dan kurang  terkenal  . .

kenapa saya kata macam tu ?
emmm . . .  si Lin tu la jeles tau saya dengan dia  . .  dia share status saya tapi dia lebih banyak dapat like dari saya  . .  hahaha . . . .  sedihnya macam ni . . .  taulah dia tu handsome sikit dari saya .

lahai  . . dah tu  ape  lagi . . . . . .? nak buktinya  la ni !
.meh saya tunjuk kan . . .* ayat macam tak ikhlas ni*

.

awak  . . .  awak tengok laaaa . . baru je 4 jam dia dah dapat 46 likers  . . .hmmmmm sedangkan  saya . . .cuma dapat berapa jek . . .  huarghhh . . . .  nampak sangat yg saya tak se'hot' dia kan  . . .  sedihnyaaa . . . *bak lah  tisu selai . . .


*sebenarnya saya saja nak mengade pe petang hari ni . saya suka kalau kawan-kawan berkongsi idea saya atleast dia setuju dengan kata-kata saya di status FB tu  . bukan nak berbangga tapi cuma nak kata yg orang yg menghargai kita itu lah sahabat yg perlu dihormati  ,walaupun dia hanya berkongsi kata-kata  dan dia sekadar sahabat alam maya .  harap Lin tak kesah dengan enrti kali ni  . . .  huhu maaf Encik !!

*sahabat itu kawan . .eh!

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx