ANJEKU MIMIE

semalam waktu keluar pergi Tesco dengan mama ,saya terserempak dengan kawan saya Mimi ! weh !! tie !dia menjerit dikhalayak ramai dan saya terkejut ! terpinga-pinga saya dibuatnya sebab ada peminat saya  yg histeria diTesco ! fuh !! perasan sungguh hehee

hei mie !! eh ! saya pun termenjerit sama pulak ! hahaa *perempuanlah katakan * tak menjerit jumpa kawan memang tak sah , perempuan ni kalau nampak ex dia je dia dok diam-diam keh3. *opss . ..

bila dah jumpa mimi ! lupa lak kat mama !eh ! mana mama ? oowh . .mama masuk kedai jual tudung *ada chance dapat lepak lama dengan mimi ni !! *detik hati saya * haha tu perangai perempuan dikedai tudung ok sila jangan pelik jika saya katakan saya boleh order 2 kali cokelat shake dan sudah minum habis bersih  , baru mama saya keluar dari kedai itu bersama sehelai kain tudung baru ! hahaha ohh mamaku sayang :*

mie ! mana hilang ni anje  . . .keh3 . . memang selalu gelar nama mimi dengan panggilan anje sebab tu nama bf dia panggil di sekolah menengah dulu dan kami satu kelas pun turut panggil panggilan yg serupa ! anje-anje gitu hahaha .

MY anja Mimie 



ala kau ni tie . . jangan la panggil aku anje  . .gedik jek hehehe ,mimi gelak comel . . auuww *tampo kang hahaha . tapi mimi memang cute ,manja dan lembut lahai ,kalau jalan dengan dia dulu -dulu saya suka sangat-sangat sebabnya ?? dia suka pimpin tangan saya sambil ramas-ramas jari-jari saya !! bhahaha mengatal jugak rupanya ! wey !! tu dulu masa kecik kecik la,takde feel syok pun tapi terasa sangatlah macam diberi perhatian gitu  haha *coverline*

mie ! apa cerita bf kau si syam tu ? saya tahu mimi adalah makwe syam sejak dibangku sekolah menegah lagi . bila nak kawin ni  . .haaaa  ,saya terus mengusik . mimi senyum tapi nampak kurang sikit feel dari senyuman dia  . nape mie ?? hurm . .  entahlah tie  ,nak aku cerita kang banyak pulak masa diambil tapi apa yg perlu kau tahu ,kami dah clash dah beberapa bulan yg lepas  . . mimi cuba untuk menguatkan semangat dia untuk bercerita .

sebab ??? *saya tanya soalan bodoh*
tie  . .betahun aku dengan dia ,mulanya aku memang suka tolong dia ,lagi-lagi bila  dia masih belajar dikolej dulu ,dia kan anak pekebun ,tak salah rasanya bila dia memerlukan duit aku tolong ,sebab aku tahu siapa mak bapak dia  . sehinggalah dia dah berkerja baru-baru ni baru aku tahu dia hanya gunakan cinta kami untuk menjadikan aku mangsanya .

maksud kau  ??? dia pisau cukur ke ?? *saya bingung*
yup . tapi dia bukan je pisau cukur  aku tapi dia buat aku macam burung dalam sangkar yg dia guna untuk pertandingan suara sedangkan bila dia menang ,aku masih di dalam sangkarnya tie .

aku tak paham la wei . .ape maksud kau ni mie ??? *saya bingung berganda-ganda*
tie . .  . dalam dia bercinta dengan aku ,dalam dia menagih simpati dengan aku , dalam masa yg sama tu jugak lah dia ada pasang seorang lagi cinta . aku disuruh kekal setia  ! setia ! dan setia ! duit aku bila dia sesak dia minta ! minta ! minta ! bertahun tie aku setia ! bertahun tu juga dia meminta-minta duit dari aku dan bertahun itu jugak dia curang dengan kesetiaan aku !  sedangkan aku sayang sangat kat dia ! hurm . . .  *mimi mengeluh panjang . . . .

so . . kalau sayang kenapa lepaskan ???*saya makin tambah bungoks setaman*
kau gile ke tie ?! sampai hati kau nak aku jadi mangsa cinta 3 penjuru eah ?? mimi sepak kaki saya!! naaaaaaa . .makan kaki saya petang tu hahahaha  . . . gurau je la . . ok gud !! orang yg tak menghargai kesetiaan seseorang ni memang layak kena tinggal !! aku sokong dengan kau mie !! give me 5 !! hahaha kami gelak sambil mimi menepuk tapak tangan saya yg gebu ni  . .  ohnyaaaa hahaha

so dah single ke tu  ?? saya ajukan soalan bonus untuk mimi  .
tak . . aku baru dapat teman pengganti ni ,kejap lagi dia janji nak ajak aku tengok wayang kau dah tengok ke spiderman 2 ?? aah aku ?? jangan kata 2 ! spiderman 5 pun aku dah tenguk . . . ape ??? ada ke cerita tu tie ?? yup !! ada dah . . dalam movie fb aku tu hahahaha aku sorang je yg tengok ,orang lain belum boleh sebab spiderman tu aku yg bela hahahaha

tie !!! kau ni nakal tau  . . . mmm *saya dah kena cubit dengan mimi  . adoiiii !!! sedapnya awek cun cubit ni  . .  cubitla lagi sedapnya  . . . hehehe saya saja menyakat mimi anje-anje saya tu . . . dan kami pun gelak sampai orang yg lalu lalang disitu memandang kami .apakah dia fikir saya lessbie ?? oh mennn . . .!! eh!! mana mama aku ni ekk ?? saya meninjau-ninjau kearah kedai tudung yg agak ramai makcik-makcik bertandang tu.

ehhh . . .mana mama kau tie?? lama dah kita sembang ni,tapi mama kau tak jugak timbul-timbul . ooowh mama aku ?? dia tolong tokeh kedai tu jahit manik-manik la tu ,tu sebab dia tak muncul-muncul dari tadi  . .bhahaha saya dan mimi ketawa lagi besar a.k.a orang gilak  hahaha

yg kau ni bila bf baru kau nak ambil ni ? saya potong mood mimi kejap .oowh jap lagi sampai lah ,kata dia nanti dia akan call bila dah sampai sini . aku kenal ke mamat tu ? *saya nak tau jugak siapa teman pengganti utk mimi * entah   . . .tapi dia budak JB ni jugak . .

*hp mimi berdering*

tie ! aku kena turun la,dia dah sampai tu  .mimi jadi kalut bila dia tau bf baru dia dah sampai  . . .ok . . . enjoy keh! takecare tau anje . . hehehe . .flykiss untuk mimi dan dapat respond !! wow !!memang sweet nasib saya bukan peminat perempuan ,saya masih normal  tau . . . .ahha !

kini saya sendirian dan berjalan menuju kedai tudung yg mana telah lama menelan mama saya !! sambil tersenyum sendirian hati berdetik  . .ye mimi  . . .  . perempuan ini memang buruk perangainya sebab  kalau dah sayang dia akan sayang 100% ,habis semua dia hadapkan kat kekasihnya tetapi bila dia dapat tahu kekasihnya curang dibelakang kesetiaannya ,dia akan menjadi  lebih teruk dari apa yg pernah kita jangka kan ! hope mimi dapat pengganti yg  bukan  lagi  pengkikis wang tetapi pengurup wang !! hahaha . .


***emmm . . . mana mama saya  ??????


Comments