Skip to main content

DAH BODOH BANGANG PULAK

awak . . .
saat saya menaip post entah apa-apa ni  ,saya rasa memang saya sorang je yg hidup dalam dunia ni , ada ketika bunyi suara burung pun saya anggap macam bunyi angin lalu ,tapi saya tau itu bunyi burung!

adik saya pulak sedang menuntun cerita indon heart siri 2 ditv astro ria  tu ! alahai ,sangat membosankan ! sehinggakan lagu cerita tu pun saya rasa macam bunyi ayam berkokok tapi saya tau tu bunyi lagu ! mana ada dibandar ni bunyi ayam berkokok kan ? kalau ada pun tu bunyi 'bapak ayam' .

saya on facebook ! entah apa yang ada disitu ! saya tercari-cari port paling indah untuk saya lepak di fb tu ,tapi hampa ,yang ada cuma budak budak kecil tingkatan 4,5  send friend request kat saya ,adeh untuk apa je adik-adik ni lahai pergilah study dulu ,exam semesta kedua dah makin hampir ni kan  . . . emm

awak . . tiap masa saya cari awak . . .tapi awak entah kat mana. status awak keluar ,tapi awak tak jugak timbul !awak ada disitu ,tapi entah dimana . kadang-kadang hati saya berbisik  bodoh  . . .

kat mana awak ni agaknya sayang , saya rindu.  . . . 

ye awak saya memang bodoh ! cari benda yang dah jauh ! kadang -kadang saya menangis sunyi . .tapi akhirnya saya akui , apeke bangang aku ni menangis untuk  dia yang dah pergi . .

awak . .entah bila bodoh dan bangang saya akan padam dari sumbunya .saya pun tak dapat nak jangka. tapi selagi hayat dikandung badan ini , selagi minda saya masih waras berfungsi , selagi saya punya perasaan sayang , saya takkan berhenti menjadi seorang yg bodoh dan bangang kerana merindukan awak . .  ye awak ,saya kena tahu hakikat ini yg selama ini betapa bodoh dan bangangnya saya melakukan semua kerja sia-sia itu . . .

 terima kasih awak kerana dah berjaya buat saya rasa betapa bodoh dan bangangnya saya harini .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx