JEJAKA KAWASAKI HIJAU

pagi-pagi dah keluar rumah dengan Liza  ,
jumpa pelangggan katanya  ! lahai ada pulak orang nak ajak jmpa pepagi ,pulak tu time cuti -cuti ni .owh rupanya dia pergi ke pusat bandar untuk bershopping  ,so peluang tu la yg dia gunakan untuk berjumpa ! orite gak tu , memang cunnn .

sebagai peniaga  online kita jangan pernah memilih atau cerewet dengan pelanggan ! itu adalah salah satu cara untuk menarik pelanggan .untuk lebih jimat lagi ,jika pelanggan tu tempat tinggalnya tak sampai 10  kilometer ,lebih baik send by hand je ,jimat gak duit postage kan  !

opss ! terlupa nak beritahu saya hanya membantu kawan saya yg berniaga online ,yelah kan bahaya juga jika awek-awek ni nak jmpa pelanggan sorang-sorang. dan pelanggan pulak lelaki yg tak pernah jumpa sebelum ini ,makanya untuk menggelakan  pekara yg tidak diingini berlaku ,so saya pun rela la menjadi peneman , bukan susah pun ,just tunggu je dalam kereta . . . kata dia

beberapa minit menunggu . . .tibalah 2 orang jejaka yg berjanji akan mengambil barangan yg diorder tu . member saya pun keluar kereta bersama barang -barang mereka *2 helai  t-shirt polo dan 1 biji power bank* .

saya pun keluar juga bila kedua jejaka tu sudah berhentikan kawasaki hijau nya ! uyooo . . .  terbeliak biji mata time tu tapi ,saya buat selamber je la , buat cool sudah la kan ,yg penting situasi selamat masa tu ! jejaka JB  sekarang kalau beli motor mesti lebih besar dari kereta jenazah ! eee . . . gilerr ,lagi-lagi yg duduk or kerja kat singapore tu ,lahai ,motor dah kalah kereta harganya emm . dah hobi dia camtu ,nak buat camana kan . duit dia  pun padat . .boleh laaaa

tiba-tiba !!

fuyoooo . . cik Liza ! sapetu  ???
oh tu kawan saya Lyen  . . .Liza memperkenalkan saya kepada 2 pelanggannya
cantik siott!!!! ishh . . .  salah sorang dari jejaka tu bersuara
saya just senyum  . .eh ! macam tak senyum !. . entahlah  . . .
eh ! ini barang  awak  . .kata liza yg cuba untuk clearkan situasi puji memuji tu
cik Lyen  . . .  ade wechat ke ?? jejaka motor kawasaki hijau tu bersuara pulak
ha? er . ..  sorry ,saya takde semua tu  ,sorry . . . *saya gugup !
beb ! dah siap ke ? saya tanya Liza
dah ! Liza senyum je jawab
ok , jumla balik ,aku nak pergi taska jap ni  . . . sambil memandang kedua jejaka yg masih terpinga-pinga diatas jalan raya tu ,saya pun masuk ke kereta . disusuli oleh Liza .

ketika kereta saya  baru je nak bergerak ,tiba -tiba salah sorang jejaka kawasaki hijau tu datang ke tepi tingkap kereta saya dan menghulurkan number phone nya diatas sehelai kertas .

contac me if u free . . .. dia bersuara sambil tersenyum
ambillahhhh . . . Liza cubit peha saya ,menyuruh saya ambil kertas tu
aaaa .. ha'ah  .  .ok tengs ye heee . . . sambil senyum teragak-agak saya nak mengambil kertas tu  dan  terus berlalu pergi meninggalkan jejaka kawasaki hijau tu disitu tanpa lambaian terakhir hehehe .

peh !comel siut mamat tu  !!! . . . Liza  menjerit macam orang gila . comel ?? aaa, ko amek la no tepon dia ni ,aku taknak lah !!  saya pass kertas tu kat Liza . erkk ?? dah kenapa ko ni ,bukan dia bagi aku kan,dia bagi ko . . .eleh . . jual mahal le tu !! sorry . . he is not my taste  . . .saya bersuara perlahan dan on lagu kuat-kuat !! la,la,la . . . buat muka slamber huhuu

*Liza pulak??
dia pun ambil kertas  tu ,then masukkan dalam handbag dan jeling-jeling kat saya  . . . .huh !!! cerewet !! dia jerit kat telinga saya kuat-kuat !! hahahaha suka aku la woiii . . . saya gelak sakan . ye saya  suka sebab Liza kalau menjerit macam suara hagemaru ! bhahaha


Comments