Skip to main content

LEKA

menu untuk lunch harini ialah nasik ayam special cik Lyenda ! huhu bisa  aja dong . . ting tong ting tong siap bahan ,siap menumis untuk nasi !tinggal goreng ayam jek  . . alamak ayam banyak pulak kena  buat 3 kali goreng ni ! masukkan ayam dalam kuali disebabkan ada ketumbar maka api kenalah saya kecilkan supaya bahan rempah tak cepat hangus !ceh macam CMG *blog CIK MAT GEBU !! yeyy masuk sini lelaju !!

yes ! pusingan pertama selesai ! kini giliran pusingan kedua ,selepas ayam dimasukkan kedalam kuali ,dapur kini menjadi semakin panas sebab haba dari wap menggoreng dah makin banyak !angin kipas angin pun ngak bisa menjadikan dapur saya dingin lagi bukk . aah ! sudah sampai keseberang rupanya hahaha

untuk menghilangkan rasa rimas didapur saya pun keruang tamu dimana kipas kami memang sentiasa pada speed high ! eh !!notebook tak shout down la pulak !! mana adik-adik ni tadi kata nak main game . . .saya pun ke meja diruang tamu  dan duduk sambil memerhatikan skrin .owh tengah loading . . . patut laa. . .

klik !! bukak tab baru !! facebook !! mata saya melilau melihat notification dan tengok siapakah yg ada disenarai chat yg sedang online !! 1,2,3,4. . . . . . . . 188 org !! wow  . . eh !! mr moon ada hahaha kacau dia ni best gak !!


mr moon
jum sarapan ..
5 hours ago · Sent from Chat

Lyenda Ixati
bru siap msk utk lunch :p
5 hours ago

mr moon
hahaha .. dah siap makan utk sarapan .. lunch malam krg :P
4 hours ago · Sent from Chat

Lyenda Ixati
ok . .alasan diterima :p
heee
4 hours ago

mr moon
hahaha .. udah siap masak ke tu?
4 hours ago · Sent from Chat

Lyenda Ixati
yup . .eh ! tgh goreng aym je ni hee
menu :nasik aym special cik LYENDA !hehee
4 hours ago

mr moon
:) , buat la selagi boleh buat .. nanti dah tua dah takleh buat ..
tak laratt..
4 hours ago · Sent from Chat

Lyenda Ixati
adeh. . . . tua eah ???
emmm . . . mmg dh tua dh kot . . .
4 hours ago

mr moon
hhhaha.. prasan pun :P .. haha
4 hours ago · Sent from Chat

Lyenda Ixati
:(
nk g insaf lah cmni . . k bhaii
4 hours ago

mr moon
hahaha ... bye ..
4 hours ago · Sent from Chat

Lyenda Ixati
nk kena block r tu !!
4 hours ago

mr moon
hahaha ..
masak sane nuh .. ade kerje sbentar


dan  . . . @#$%^&* . . . dan saya terbau sesuatu yg gak enak dong !! omy !!! ayam goreng  saya !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

awak . . .sebelah hangus sebelah lagi perang cantik ! emmm . . .makanya jadilah ayam goreng 2 ALAM . . bukan ayam goreng untuk nasik ayam  . . . adeh . . . pahit pulak tu !! hadoii  ya Allah ,kau ampuni dosa-dosaku yg lalu  . . . . aminnn . . .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx