Skip to main content

THIS IS LELAKI

hai  . .petang sudah ,pejam celik ,pejam celik dah pukul 5 petang ! harini  banyak hal dah belaku dan benda paling pelik dalam hidup pun terjadi lagi ? pelik  ? yup pelik tapi kalau benda pelik jarang belaku tapi pada saya ianya kerap sangat kot terjadi dalam dunia gadis misteri macam saya ni .Tapi apakah ??? sekali lagi saya ditanya oleh seorang lelaki yg hampir 2 tahun kami menjadi rakan siber tapi kali ini dia benar-benar menduga saya !

kata dia : 
jika gf sy reject sy ,awk sudi  tak jadi penggantinya ?
kata saya :
what ?? tapi kenapa saya  ? kenapa bukan orang lain yg lebih layak ? kenapa tak beri gf peluang sekali lagi untuk menyambung cinta yg dah hambar tu ??
kata dia :
awk  matang ,periang , manis ,perihatin ,penyayang , dan sikit nakal !! sy dah lama kenal awak , awak memang menjadi pilihan sy setelah selama 2 tahun kita kenal dan sy mmg suka kat awk , sy serasi dengan awak dan gf sy tinggalkan sy pun sebab perangai sy yg teruk ! sy bodoh ! sy tak serasi dengan dia !!
kata saya :
wat lex dulu  . . awak tau tak kenapa saya suka single ? sebabnya kerana saya tahu Allah bagi saya peluang untuk memantapkan lagi jiwa dan hati nurani saya agar lebih kuat untuk meneruskan hidup ini dan bila saya dah terror handle jiwa saya barulah saya boleh handle jiwa orang lain pulak dan macam tu jugak awak . . bila awak rasa awak dah mampu handle perasaan awak sendiri barulah Allah beri peluang untuk awak menyayangi dan menguruskan jiwa orang lain ( couple awak ) so apakata buat masa ni kita sama-sama harungi hidup ini tanpa pasangan memasing ! kan lebih baik hidup single ? orite ??
kata dia :
ok la..  . sy follow je apa kata awak , cuma buat masa ni biarkan je kita macam ni ,rapat dan saling mengambil berat .
kata saya :
ok ,takde hal, saya memang ambil berat pada setiap orang  yg rapat dengan saya cuma mereka je buat saya yg ada ni macam takde. . . tapi saya redha je awak  . . . perbualan kami terhenti bila dia   . . . .  .sepi  . . .  #dansayapaham

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx