RAMADHAN YANG MULIA

Seronok kan cari silap orang? Kita boleh hina dia . . .kita boleh aibkan dia . . .kita boleh ceritakan semua keburukan dia kepada orang ramai . cerita sana ! cerita sini ! tanpa merasa bersalah  .malahan kita puas bila ada kawan-kawan memberi komen menyokong ayat yang kita update kan tu . alaaaahaiii . . .buruknya perangai !

tapi esok 29 jun 2014 masihi ,telah masuk lah bulan ramadhan buat tahun ini  untuk semua muslim didunia ini  .adalah lebih elok kita sama -sama pertingkatkan amalan masing-masing .tak nak dah gossip -gossip lagi . tak mahu dah kata-kata kesat yang boleh menjadikan orang marah atau terasa .tak nak ok tak nak !!

esok . . . kita sama-sama menaik tarafkan iman kita . duduk lah  diam-diam ,berzikir banyak-banyak sambil  melakukan kerja-kerja harian .kalau berjalur lebar tu ,carilah info yang bermanafaat sikit  . tak mau lah cari silap orang lagi  . kerana tak guna kita menahan lapar dan  dahaga kalau perangai kita masih lagi serupa dengan bulan -bulan sebelumnya  . Rela ke kena tegur nanti ??


menegur kesilapan secara depan -depan orang ramai bukan lah cara yang terbaik ,mungkin tak payah la kot sebab masing-masing dah besar panjang , otak dikepala pun dah kenyal dah  rasanya  .tak lama lagi jadi liat ! so kalau kita tak mengubah perangai kita . . siapa lagi nak ubah . . ye dok ?

untuk semua muslimin dan muslimah yang cik Lyenda Nur sayangi.
SeLaMaT mEnYaMbUt RaMaDhAn Al~mUbArAk EsOK  . . .
selamat beramal ,moga tiap amalan diterima . . .aaminnnn . . .

Comments