Skip to main content

HARAPAN

awak . . .  ada ketika kita kena akur tiap yang terjadi itu merupakan  takdir yang diturunkan untuk kita hadapi .  dunia yang semakin usang ni katanya hampir mengakhiri ke hujung jalannya  . namun tiada seorang pun tahu bilakah tarikh itu akan terjadi . .  yang pastinya akan datang  jua kehancuran buat seluruh alam iaitu  hari kiamat .

pernah saya terbaca satu artikel , dimana diakhir zaman ,manusia yang tahu hal ehwal agama ,yang bijak pandai tentang agama pun akan ingkar dengan perintah Allah ,mereka terlalu leka .  mereka tahu solat itu wajib tapi dia tetap abaikannya  , dia tahu riba' itu haram tapi masih dijalankannya  , harta anak yatim disalah guna ,  hasil zakat di abaikan buat yang wajib menerimanya . puasa jauh sekali ....sedangkan mereka tahu semua perbuatan tu dosa tapi mengapakah tetap dilakukan ? hanya mereka saja yang tahu sebab tu lah perangai mereka .

seperti orang lain , saya juga ingin menjadi insan terbaik dikalangan yang baik-baik ,tapi saya tahu saya belum sampai ketahap itu . ye. . .  saya belum cukup baik untuk jadi sebaik-baik manusia  . tapi saya sentiasa berdoa supaya saya dimatikan sebelum tibanya hari kiamat  . ntah la kenapa saya nak fikir macam tu ,saya pun tak tahu . . . .


Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~

tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?
namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..
ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayucikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx