Skip to main content

MELAYU BERNIAGA

Hi . . .
Nak raya ni .
Saya pun ada la membuat pesanan secara online pada seorang dropsip .dia jual foundation ,  tau foundation tu apa ? Bedak asas la . . . harganya rm86 .

Bila dia massage di wassap  maka jadilah urusan jual beli tu akhirnya .

Semalam saya pergi bank in duit dia . tiba-tiba petang nya pulak dia wassapp saya katanya :

Kenapa rm90?

Saya pelik ! Budak ni betul ke jual ni ? Tapi saya balas :

Heee . . boleh ke bank in 86?

Kata dia . . bagi no akaun awak , nanti saya pulangkan rm 4 tu .

Hah??? Saya macam tak bernafas kejap . gini jelah ye . . bakinya awak masukkan dalam bungkusan foundation tu nanti . .boleh?

Dia kata : ok . . ok . .

Awak . . kenapa saya tak *keep the change je baki tu?? Sebabnya saya nak dia tahu bagai mana nak jual secara on
line ni . kalau lah boleh bank in duit pada nilai kurang dari rm 5  . . boleh beritahu saya sekarang juga caranya eah .

Tadi dia wassapp lagi . .. Katanya :




Saya : *ehhhhh . . . ?!

Nak nampak jadi orang baik saya jawab Terima kasih .


Awak oo awak . . .kita tunggu dan lihat je nanti ekk . apa kisah selanjutnya .

Selamat berpuasa . . .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx