Skip to main content

MELAYU KINI

hai  . .dah cuti ke tu ? esok merdeka , awak sambut lah dengan semangat yang merdeka eah . dinda tak nak awak  dan jiwa  awak semua  masih lagi dijajah dengan pemikiran negetif tentang dunia ini .

dunia sekarang banyak yang selalu disalah ertikan oleh mata . dengan melihat gambar ,berpuluh ribu spekulasi dah boleh kita dapat  . dengan membaca sebaris ayat ,manusia sudah pandai menilai kata-kata orang . tanpa pertanyaan pun ,satu keterangan dan penjelasan begitu mudah diperolehi . ahhh skemah pulak bahasa dinda pagini .semangat patriotik barangkali huh !

di Malaysia  ada seorang insan yang suka bercakap tapi dia cakap lain tapi dia maksudkan lain.lama dah dinda peratikan dia . dengan follower dia seramai 18K . . .  dinda rasa ramai yang menyokongnya .

tapi bila dia berkata kata ramai yang beri komen memerlinya sesaja ,sebab ayat dia memang tak masuk akal jika dipahami oleh orang yg lurus bendul haha . ye memang lawak ,  rupanya tak semua  paham pada apa yang dia cuba sampaikan .

pagini dengan gambar profile page baru dia berwajah separuh jalur gemilang ( petriotik jugak dakni ) dinda nak promote dia kat awak semua  . manalah tau ada yang tak kenal dia lagi . nak kenal ? sudah kenal ? siapa dia ? tak kenal meh lah berkenalan  .  . .

tak handsome mana pun

tapi kalau awak nak tau bagaimana tutur bicara dia tentang melayu ? jom pergi kerumah dia ! jangan malu-malu ,  masuk link dinda baginilah *klik sini* . rasanya dia seorang pelajar mahupun seorang tenaga pengajar  . disebabkan orang sekarang tak suka diajar dengan cara lemah lembut dan protokol , so dia telah mengajar orang orang melayu dengan ayat yang sangat kurang ajar . owh . . . gini rupanya melayu era akhir zaman ek ? ok takpe lah ,asalkan dak meran ni bukan boyfriend dinda hahaha

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx