MELAYU KINI

hai  . .dah cuti ke tu ? esok merdeka , awak sambut lah dengan semangat yang merdeka eah . dinda tak nak awak  dan jiwa  awak semua  masih lagi dijajah dengan pemikiran negetif tentang dunia ini .

dunia sekarang banyak yang selalu disalah ertikan oleh mata . dengan melihat gambar ,berpuluh ribu spekulasi dah boleh kita dapat  . dengan membaca sebaris ayat ,manusia sudah pandai menilai kata-kata orang . tanpa pertanyaan pun ,satu keterangan dan penjelasan begitu mudah diperolehi . ahhh skemah pulak bahasa dinda pagini .semangat patriotik barangkali huh !

di Malaysia  ada seorang insan yang suka bercakap tapi dia cakap lain tapi dia maksudkan lain.lama dah dinda peratikan dia . dengan follower dia seramai 18K . . .  dinda rasa ramai yang menyokongnya .

tapi bila dia berkata kata ramai yang beri komen memerlinya sesaja ,sebab ayat dia memang tak masuk akal jika dipahami oleh orang yg lurus bendul haha . ye memang lawak ,  rupanya tak semua  paham pada apa yang dia cuba sampaikan .

pagini dengan gambar profile page baru dia berwajah separuh jalur gemilang ( petriotik jugak dakni ) dinda nak promote dia kat awak semua  . manalah tau ada yang tak kenal dia lagi . nak kenal ? sudah kenal ? siapa dia ? tak kenal meh lah berkenalan  .  . .

tak handsome mana pun

tapi kalau awak nak tau bagaimana tutur bicara dia tentang melayu ? jom pergi kerumah dia ! jangan malu-malu ,  masuk link dinda baginilah *klik sini* . rasanya dia seorang pelajar mahupun seorang tenaga pengajar  . disebabkan orang sekarang tak suka diajar dengan cara lemah lembut dan protokol , so dia telah mengajar orang orang melayu dengan ayat yang sangat kurang ajar . owh . . . gini rupanya melayu era akhir zaman ek ? ok takpe lah ,asalkan dak meran ni bukan boyfriend dinda hahaha

Comments