Skip to main content

MEMORI DALAM HUJAN

balik kerja petang semalam dinda ditimpa hujan ,habis basah satu badan bila terpaksa pergi kedai nak beli  bahan untuk lauk malam . payung pulak takde dalam kereta so dinda pun kenalah berjalan dengan meredah hujan lebat tu .

dalam hujan lebat tu tetiba dinda nampak sepasang orang tua  dalam hujan sambil salah sorang antara nya pegang payung . mungkin aja mereka hendak menanti teksi atau bas  disitu . tapi dalam keadaan hujan lebat ,dinda simpati dengan mereka . dinda pergi kearah tempat mereka duduk .

dinda : uncle ,aunty why not both of u go to the shopping complex first . then if the rain stop ,u can waiting the bus?

uncle : never mind ,i got this umbrella  !!

aunty : senyum*

dinda : its cool , its heavy rain ,please uncle , go into  the shopping complex please.. aunty please  . . . come with me ! lets waiting the rain stop ok ?

uncle : we are ok miss , i can hold this umbrella until the bus coming . . .

aunty : pelok pinggang uncle tambah kuat

dinda : ahh . . . feel jeles pulak derr **

uncle : how about u , the rain  wetting  u too right ahha

dinda : senyum dan tak boleh cakap apa apa lagi

aunty : go inside girl , u are sweety and pretty , u need to hide from this rain  , don't worry about us ok. go . .

dinda : senyum je bila aunty cakap dinda sweet and preety girl* ahh orang tua memang pandai memujuk dan dinda tewas akhirnya .


ok ,dinda lepaskan pandangan dinda dari arah mereka dan hanya suara dinda je yang  sebut : ok ,bye uncle ,aunty,take care yea . . .  . sambil berlalu meninggalkan mereka berdua disitu dengan perasaan simpati.

hurmm . . . .
dinda bukan nak memerintah orang tua berdua tu ,tapi dinda bayangkan kalau dua dua antara mereka dapat demam  sebab kena hujan ,siapakah  akan menjaga mereka ? anak mereka  ? ahh anak anak sekarang selalu sibuk dengan rumah tangga dan kerjaya masing masing sehingga lupa pada mak ayah mereka di kampung  . tiba tiba dinda teringat mama dan ayah pulak  . . .hmmm sebak ~



Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx