Skip to main content

ADIK DAN DINDA

pagi pagi dinda dah nampak kelainan diwajahnya  . seorang insan comel yang dinda panggil ' adik' . ok ni kisah adik dinda  . pelajar pra U disalah sebuah sekolah tempat menimba ilmu di negeri Johor ini . lokasi  dirahsiakan .

dinda : kenapa ni muka ketat semacam ?

adik : takde pape lah !

dinda : selalu happy je  pagi pagi camni . usik orang sana ,usik orang sini . kenapa  harini tak ?

adik : mane ade . . . . orang senyum ni kan  . . .  ngeee ~  . . hmmm

dinda : ah tu senyum pakse tu . .tak berkesan langsung nak tengoknya

adik : beb ! lu pikir la ek ,lu marah tak kalau pepagi  lu dah disuapkan dengan wajah anak dara sebelah rumah bf lu ??  boleh telan tak beb semua tu ? wa tengah lapo pun terus kenyang la wey . . . aaa

dinda : ?!??? kenapa ni . . . cuba cakap elok elok  sikit . mana orang paham cakap KL gengster camni . wa ok je kalau lu cakap bahasa anak dara comel manja - manja gitu heeee . . . boleh kan ?

adik : ek eleh . . . bahasa ni bukan lu ke yg ajo wa dulu dulu ? sekarang lu pulak nak salah kan wa cakap tak elok bagai lah grrr ~

dinda : aik ??? marah kan bf , masukkan wa dalam senarai pulak ? ni tak adil ni . . .

adik : dah laa . .  wa tau lah wa budak sekolah ! lu orang dah bekerja , dah beso ! wa budak kecik lagi kan ? semua wa buat salah kan ? its ok la !! wa terima kay !

dinda : ish . . .  lebih lebih pulakkan . awal pagi dah mood down macamni nanti macamane nak study  ? nak fokus kat pelajaran yg cikgu ajar ? cuba bawak bertenang sikit .

adik : arhhh . .  dah la !! wa nak gerak awal ! lepak dengan cikgu bujang telajak kat kantin lagi best la camni !! paling tidak tengok misai dia je wa jadi taubat ! hahaha giler !

dinda : hahaha lu la giler ! nak ngorat bujang tua kunun tapi bila tengok misai dia terus taubat lah ,insaflah . . . . hahaha

adik : hahaha dah la ,chaw dulu  . .assalammualaikum sweet heart !

dinda : heee waalaikumsalam

ahha . .  tulah adik dinda kalau awak nak kenal .marah dia tak lama ,tapi bila dia marah ,satu dunia dia kasi  lempar amarah dia tu . orang yg tak bersalah pun dia tarik sama . lahai . .  nasiblah sapa yang dapat dia tu . kenalah hari - hari makan hati ulam jantung lah nampaknya kan . . .  hehehe k dinda nak sambung buat kerja ni , nanti boss pulak marah kat dinda asik mengulo je kerjanya . bhaaaiii awak . . .

sekadar hiasan
harap cikgu adik dinda bukan ini

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx