ADIK DAN DINDA

pagi pagi dinda dah nampak kelainan diwajahnya  . seorang insan comel yang dinda panggil ' adik' . ok ni kisah adik dinda  . pelajar pra U disalah sebuah sekolah tempat menimba ilmu di negeri Johor ini . lokasi  dirahsiakan .

dinda : kenapa ni muka ketat semacam ?

adik : takde pape lah !

dinda : selalu happy je  pagi pagi camni . usik orang sana ,usik orang sini . kenapa  harini tak ?

adik : mane ade . . . . orang senyum ni kan  . . .  ngeee ~  . . hmmm

dinda : ah tu senyum pakse tu . .tak berkesan langsung nak tengoknya

adik : beb ! lu pikir la ek ,lu marah tak kalau pepagi  lu dah disuapkan dengan wajah anak dara sebelah rumah bf lu ??  boleh telan tak beb semua tu ? wa tengah lapo pun terus kenyang la wey . . . aaa

dinda : ?!??? kenapa ni . . . cuba cakap elok elok  sikit . mana orang paham cakap KL gengster camni . wa ok je kalau lu cakap bahasa anak dara comel manja - manja gitu heeee . . . boleh kan ?

adik : ek eleh . . . bahasa ni bukan lu ke yg ajo wa dulu dulu ? sekarang lu pulak nak salah kan wa cakap tak elok bagai lah grrr ~

dinda : aik ??? marah kan bf , masukkan wa dalam senarai pulak ? ni tak adil ni . . .

adik : dah laa . .  wa tau lah wa budak sekolah ! lu orang dah bekerja , dah beso ! wa budak kecik lagi kan ? semua wa buat salah kan ? its ok la !! wa terima kay !

dinda : ish . . .  lebih lebih pulakkan . awal pagi dah mood down macamni nanti macamane nak study  ? nak fokus kat pelajaran yg cikgu ajar ? cuba bawak bertenang sikit .

adik : arhhh . .  dah la !! wa nak gerak awal ! lepak dengan cikgu bujang telajak kat kantin lagi best la camni !! paling tidak tengok misai dia je wa jadi taubat ! hahaha giler !

dinda : hahaha lu la giler ! nak ngorat bujang tua kunun tapi bila tengok misai dia terus taubat lah ,insaflah . . . . hahaha

adik : hahaha dah la ,chaw dulu  . .assalammualaikum sweet heart !

dinda : heee waalaikumsalam

ahha . .  tulah adik dinda kalau awak nak kenal .marah dia tak lama ,tapi bila dia marah ,satu dunia dia kasi  lempar amarah dia tu . orang yg tak bersalah pun dia tarik sama . lahai . .  nasiblah sapa yang dapat dia tu . kenalah hari - hari makan hati ulam jantung lah nampaknya kan . . .  hehehe k dinda nak sambung buat kerja ni , nanti boss pulak marah kat dinda asik mengulo je kerjanya . bhaaaiii awak . . .

sekadar hiasan
harap cikgu adik dinda bukan ini

Comments