CINTA TYPO

selamat malam

sepi malam adalah teman buat semua insan yang single . no calling ,no messaging , no talking talking  ,no loving loving ,just dreaming dreaming and dreaming ! but someone said to dinda , i dah ada couple but i still feel alone ! omen . .kenapa boleh jadi macam ni ? kat mana silapnya ?

waktu dinda baru kenali muka buku .  dinda ada kenal seorang hamba Allah . dia suami orang beranak 2 ! dia tak kerja makan gaji tetapi berkerja sendiri sahaja katanya  . di awal perkenalan dia banyak bercerita soal peribadi . katanya :

dia sunyi bila isteri dia keluar pergi kerja setiap hari dan pulang lewat dipetang hari !dia bosan bila isteri dia marah - marah ,balik rumah ,rumahnya bersepah ! dia juga cakap ,dia dan isteri tidur berasingan .isteri tidur di bilik,manakala dia tidur  diluar bilik * ruang tamu* dan lagi  dia cakap antara dia dan isteri selalu tak sehaluan . dia letih jaga anak-anak dirumah, dan isteri dia tak pernah nak ambil peduli tentang dirinya!

sebagai kawan sembang di dunia maya , dinda awalnya memang layankan je lah si abang ini sebab atas dasar kasihan kan dia . maklumlah kan masa tu dinda pun belum bekerja lagi . lepas habis STPM dinda hanya duduk dirumah . tolong mama jagakan rumah mama tu jelah kerjanya dinda waktu itu . but dinda bukan bibik mama ok ! akhirnya satu persatu  rahsia dia pun turut sama terluah olehnya  . sehingga pada satu tahap dimana dinda dah hampir nak muntah hijau bacanya  . . .lahai your soul too cheap la bro !

bercinta berkasih ,bermesra kemudian bertunang ,bernikah dan akhirnya dikurniakan dengan 2 orang cahaya mata boleh dia cakap hidup dia bosan  ? siapa suruh dia buat kerja dirumah ? 24jam mengadap laptop sesaja ! setiap pagi kena hantar isteri pergi kerja ,kena hantar anak pergi sekolah ! kemudian buat kerja online dirumah ! buat kerja rumah ! petang pula kena jemput isteri ,anak-anak  . .eeee . . memang lah bosan ! lebih -lebih lagi dia lelaki ! hmm umpama dikurung didalam sangkar batu gayanya .

dan bila akhir -akhir luahannya tu dinda nampak dia mula nak merewang cerita bukan-bukan kat dinda ,kononya dia ada skandel , dan  isteri dia sudah tahu ,lepastu dia nak dinda tolong dia sama-sama selesaikan masalah tu ,dinda tolak lah dengan baik -baik je . sebab dinda tak mahu jadi skandel dia yang kedua !

Lagi pedih bila dia dah mula reti merayu dinda  ,memujuk ,memuji , akhirnya  dinda akur dengan niat mulia dihati nurani dinda ini , dinda tak mahu kacau rumah tangga orang ! tak mahu terjerat dengan masalah keluarga orang ! yeah  akhirnya dinda block aje muka buku abang mangsa cinta 3 segitu ! biarlah dinda nampak kebodohan disitu ! biarlah orang nak kata dinda perasan ! dinda tak pedulik !! yang penting , tiada lagi kidungmu nak merayu aku dipagi-pagi hari hahaha giler punya orang !

cukup sudah ku dengar semua masalah mu ,tidak mahu ku hadap nafsumu dengan menjerat leher ku sendiri !


abang oh abang  . . ada  ramai lagi jejaka yg single yang lebih setia dari abang diluar sana . mereka tu  lebih ikhlas berkawan dengan saya ,bukannya seperti abang yg hanya bergaya kerana punya CINTA YG TYPO ! terima kasih kepada pencipta laman sosial muka buku kerana menyediakan butang block ! kini dinda dah selamat dari gangguan abang cinta typo ini . . .  alhamdulillah ~


who ?
i don't know  . . .





Comments