Skip to main content

MENYAKAT

mestikah ada rasa kesal ? rasa menyesal ? emmm . .sememangnya  perlu lah ,  sebab tu ialah luahan naluri  . sebab benda yg kita bajet-bajet tak terjadi tup-tup depan mata dia jadi . . . ish apakah ini ?

kekesalan selalu dialami apa bila sesuatu kejadian sudah pun berlaku ! kenapa nak menyesal ? benda dah jadik ! ok fine never say menyesal lagi lepas ni . . . malahan kena yakin bahawa semua tu ketentuan yg sejak azali memang sudah di takdirkan buat kita . yakin 100% !! cayok !

harini bukan nak cerita pasal penyesalan tapi nak kongsikan sikit pasal pengalaman .

Bila sebut minyak naik lagi harga ,secara automatik darah naik ! apa tidak nya lepas ni melarat-larat lah harga barang turut naik ! dahlah  gaji tak naik-naik ! bawak duit seratus RM pergi shopping apa pun tak nampak lagi dah ! itulah kenyataan . kamu orang besar ,sedang aku orang kecil ! ok fine !! nak merajuk tak mau makan pun tak guna lagi dah , mohon sedar diri ! hahaha

pagi tadi sewaktu lewati laman muka buku . dinda memang sengaja masuk page yg ada update status pasal kenaikan harga minyak yg baru bermula awal pagi tadi . so dinda pun try la guna bahasa-jiwa dalam tu . ingatkan takde yang pandang rupa-rupanya . . . .


dan bila dinda guna bahasa jiwa dinda untuk membalas komen nya . . nampaknya dia tak jumpa huruf lagi di hp nya ahhaa . . . sesekali menyakat apa salahnya kan ? heee sejujurnya bukan dia sorang sayang PM ,but . . i got something to explain about heart out  there  . . .  hahaha tak masuk line dah ni !!

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx