MENYAKAT

mestikah ada rasa kesal ? rasa menyesal ? emmm . .sememangnya  perlu lah ,  sebab tu ialah luahan naluri  . sebab benda yg kita bajet-bajet tak terjadi tup-tup depan mata dia jadi . . . ish apakah ini ?

kekesalan selalu dialami apa bila sesuatu kejadian sudah pun berlaku ! kenapa nak menyesal ? benda dah jadik ! ok fine never say menyesal lagi lepas ni . . . malahan kena yakin bahawa semua tu ketentuan yg sejak azali memang sudah di takdirkan buat kita . yakin 100% !! cayok !

harini bukan nak cerita pasal penyesalan tapi nak kongsikan sikit pasal pengalaman .

Bila sebut minyak naik lagi harga ,secara automatik darah naik ! apa tidak nya lepas ni melarat-larat lah harga barang turut naik ! dahlah  gaji tak naik-naik ! bawak duit seratus RM pergi shopping apa pun tak nampak lagi dah ! itulah kenyataan . kamu orang besar ,sedang aku orang kecil ! ok fine !! nak merajuk tak mau makan pun tak guna lagi dah , mohon sedar diri ! hahaha

pagi tadi sewaktu lewati laman muka buku . dinda memang sengaja masuk page yg ada update status pasal kenaikan harga minyak yg baru bermula awal pagi tadi . so dinda pun try la guna bahasa-jiwa dalam tu . ingatkan takde yang pandang rupa-rupanya . . . .


dan bila dinda guna bahasa jiwa dinda untuk membalas komen nya . . nampaknya dia tak jumpa huruf lagi di hp nya ahhaa . . . sesekali menyakat apa salahnya kan ? heee sejujurnya bukan dia sorang sayang PM ,but . . i got something to explain about heart out  there  . . .  hahaha tak masuk line dah ni !!

Comments