Skip to main content

1248

1248 ? apa tu ?
1 ~ maybe 1 untuk  anak sulung ? *dinda la tu*
2 ~ maybe 2  ada dua  harta yg baru terkumpul ? * rumah dan kereta*
4 ~ maybe 4 untuk gaji untuk setiap bulan ?
8 ~ maybe 8 for my luck ?*ong kata orang cina*

hahaha bukan laaa merepek retilah korang ni kan . . . .1248 tu sebenarnya adalah entri dinda kali ini ! ianya adalah idea yang ke 1248 ! meroyan yg sudah beberapa tahun dan kali ni dinda dah dapat 1248 bahan untuk dinilaikan disini ! masyarakat ! dunia sendiri ! percintaan ! masalah negara ! its all here ! sharing with heart,with soul ! that is call ''meroyan '' opss  tak mau touching eah kalau ada entri yang deep tu . . heee

Awak ! kalau awak nak tau ,cita - cita dinda ialah nak jadi seorang penulis novel . tapi disebabkan dinda tiada asas penulisan yang sempurna , tu sebab dinda jadikan blog peribadi ini  sebagai tempat melepaskan semua yg diperhatikan disekeliling hidup dinda ini . antara realiti dan fantasi ,ianya adalah idea ! jika di asah selalu , semuanya bakal menjadikan sesuatu yang sejuk itu menjadi lebih panas . . ohh yessss




matlamat  beblog ? bercakap cuma dalam hati dan tak perlu dibebelkan ketelinga orang itu . sekian ~


Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx