Skip to main content

BICARA JIWA DINDA

sejujurnya dinda ada benda nak kongsikan dengan awak !


kalau baru je masuk status hanya couple tapi  awak dah  kena control pada semua aktiviti awak , ada baik fikirkan semula  sama ada nak teruskan cinta tu atau ditangguhkan dulu . sebabnya nanti jika jodoh awak panjang dengannya ,awak bukan nak mengadap dia seorang je dalam dunia ni . awak ada keluarga , kawan-kawan , kawan  alam nyata ,kawan alam maya yg mungkin saja boleh jadi punca selisih faham antara kalian .

jadi . . .  sebelum awak makan hati sampai nak komen kat status kawan alam maya pun takut -takut . nak like pun seram  ,  apa lagi nak berbalas chat ,lagilah ketaq lutut hanya sebab  takut si dia marah or cemburu . . makanya ada baiknya ' mohon clash lelaju ' hahaha dinda jahatttt !!!!!

betul laaa. . .  bercinta ini saat paling indah ,tapi kalau asik dibelenggu dengan syak wasangka dan api cemburu ,baik jangan bercinta ,nanti orang yg kita sayang tu akan makan hati hari-hari ,kesian tau . . . kalau sayang haaa bagilah dia happy ,jangan bagi dia kusut orite ??



* kanda google . . .dinda pinjam gambo eah ?

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx