Skip to main content

JUJURLAH SAYANG



haa  . .  tu pasal dinda tak letak gambar ayu dinda sebagai koleksi di laman social tu !
kalau ada pun mungkin yang antara nampak dengan tidak je ahha bukan dengki ye,tapi jaga hati.
sebagai insan yang bertanggung jawab pada insan yang lain ,
dinda memang diarah menjaga semua nya tentang .
*perangai*penampilan*tutur kata*tingkah laku
kata mama ,
kalau kita tak nak terluka atau tersinggung ,
janganlah melukai dan menyinggung hati dan  perasaan orang lain
kecuali kalau tak sengaja ,haa itu mungkin tidak perasan la kan . *Ayat cover je*
TETAPI ! haaa ada tapinya tu . . .
kalau isteri dia tak upload gambar ayu -ayu kat laman social demi  mengelakkan dipandang oleh lelaki lain ,
mampukah suami dia menghentikan perbuatan memandang dan memerhatikan gambar - gambar gadis lebih comel dan lebih muda diluar sana  ??  jawapan dinda simple je :
mustahil lah kecuali penglihatannya diambil oleh Allah  

haaa . . .betul tak bang  ?
heee gurau jek ,bukan dengki eah ,
ni dinda pun selalu buat hahaha rugi woo tak tenguk ciptaan Allah yg indah -indah belaka tu
 psst . . sapa suruh diaorang  upload gambar gitu ye dak  ?? hee

p/s  : Blogger itu sorang yg jujur  :)

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx