BANJIR DI AKHIR TAHUN 2014

awak sebenarnya dinda memang ngeri dengan minggu -minggu terakhir tiap bulan disember ,pada setiap tahun .selepas kejadian  tsunami pada tahun 2004 dulu dinda memang seriau ! sebab tu bila tiba musim hujan macam ni dinda mula risau keadaan cuaca dan keadaan alam semula jadi ciptaan Allah ni . . .

Tadi dalam group yg dinda join untuk belajar ilmu  tajuid dan solat di FB tu ,ada beberapa orang sahabat mengepostkan beberapa hal menyedihkan yg belaku di negeri yg dilanda banjir iaitu  Kelantan .

antaranya  kejadian masjid Gua Musang yg ditengelami air hingga ke paras bumbung .sama ada sahih atau tidak ,gambar ini jadikanlah sebagai  iktibar,sebabnya sumber dari internet kita tak boleh percaya 100% jugakkan . apa pun jum sama-sama berdoa ye ~

kalau silap info ini ,dinda mohon maaf . . .

dan yg terkini kisah ini . .

Assalamualaikum ....mohon smua saing sobat solat hajat n doa mohon kslamtan....loni berlaku bot askar yg memberi bantuan di bndar lama gua musang terbalik d bwak arus deras....yg terlibat 2 kluarga bersma anak2 kcik... ibubapa pkai jaket kslmtan yg anak x pkai jaket ..anak dale umur 3 & 4 tahun ..smua hanyut., ALLAHUAKBAR....!!!!

dinda tak berdaya nak teruskan ayat lagi awak  . sebak , sayu , pilu terus datang dalam benak hati ini . sama ada betul atau tidak kejadian itu  , marilah kita sama-sama  berdoa untuk keselamatan mereka ye   . . tolong lah  . . .mereka perlu diselamatkan dari semua kejadian bahaya  ini . ya Allah  . . please selamatkan mereka  . .  . :'(

sebenarnya kalau tiba musim hujan , bukan saja banjir perlu dikhuatiri tapi tanah runtuh pun perlu di ambil berjaga-jaga sebab dibawah tanah ada banyak air yg mengalir laju . . . nauzibilllahiminzaliq ~


tapi tadi ada lagi sorang sahabat beri pendapat beliau didalam group itu , ini pendapat dia , siapa kita nak bangkang. . . dinda cuma kongsi sesama kita . .

Mari bermuhasabah. Tsunami acheh yg dahsyat telah memusnahkan bnyk tempat dan hikmahnya selepas itu penduduknya menegakkan undang2 syariah berlandaskan islam. Seiring dgn hasrat pas utk menegakkan undang2 hudud, bencana ini sbg tanda utk 'membersihkan' kekotoran dan jenayah yg dilakukan tgn manusia. Semoga kejadian di acheh menjadi iktibar supaya tidak mempermainkan hukum Tuhan.