BUSY ITU REZKI

ehemm . .  bila dinda dah waras camni ,graf pembaca jatuh menjunam  , bukan salah pembaca tak datang la kan , tapi sebab dinda dah lama tak meroyan . busy  sangat ke dinda ni ? ofkos la musim orang kawin ni tersangatlah busy . haha macamlah dinda ni mak andam gayanya  .


usia yg perlukan perhatian lebih !
bukanlah ,bila mama kena hadirkan diri kemajlis kahwin sanak saudara , dinda pulak kenalah handle taska sendirian  . maka paling busy ialah bila mama takde dan dinda sorang -sorang dengan kanak-kanak yg sedang meriah meraikan hari mereka bercuti ni . . ulala  amekkaw ! berpeluh ketiak dibuatnya , but untuk rezki sesuap nasik ,maka kena juga uruskan ,ceh . .ayat sedih tuu  * demi sesuap nasik * heeee mengade je kan

umur gini ,ni jelah yg dia tahu 

sebenarnya kalau kita tak berusaha dengan cara kita , siapa nak bagi kita duit ? nak bagi gaji ? teruk mana pun kerja kita yg penting hasilnya adalah halal dan tidak membebankan diri kita sendiri  dan orang lain ! dinda pernah mengeluh letih , tapi kalau tak buat kerja pun letih ,tidur pun letih apa lagi meroyan , tenguk tv , shopping , semuanya meletihkan  ye tak  ? ! heee tapi kalau meroyan , otak je yg letih lain-lain cergas lagi  haaa . . .


chaaak !!
ramai kawan tanya dimana lokasi  taska milik dinda . .  sorry dalam tu ada ramai nyawa yg dinda kena jaga dan kena privacykan ,so setakat ni biarlah dinda rahsiakan dulu ok ? untuk keselamatan anak-anak didalam tu dan demi keselesaan ahli keluarga mereka jugak .


kids from google house

maaflah kalau dinda ni asik nak berahsia je kerjanya , sorry sesangat ,inilah tanggungjawab dinda disini!






Comments