Skip to main content

BUSY ITU REZKI

ehemm . .  bila dinda dah waras camni ,graf pembaca jatuh menjunam  , bukan salah pembaca tak datang la kan , tapi sebab dinda dah lama tak meroyan . busy  sangat ke dinda ni ? ofkos la musim orang kawin ni tersangatlah busy . haha macamlah dinda ni mak andam gayanya  .


usia yg perlukan perhatian lebih !
bukanlah ,bila mama kena hadirkan diri kemajlis kahwin sanak saudara , dinda pulak kenalah handle taska sendirian  . maka paling busy ialah bila mama takde dan dinda sorang -sorang dengan kanak-kanak yg sedang meriah meraikan hari mereka bercuti ni . . ulala  amekkaw ! berpeluh ketiak dibuatnya , but untuk rezki sesuap nasik ,maka kena juga uruskan ,ceh . .ayat sedih tuu  * demi sesuap nasik * heeee mengade je kan

umur gini ,ni jelah yg dia tahu 

sebenarnya kalau kita tak berusaha dengan cara kita , siapa nak bagi kita duit ? nak bagi gaji ? teruk mana pun kerja kita yg penting hasilnya adalah halal dan tidak membebankan diri kita sendiri  dan orang lain ! dinda pernah mengeluh letih , tapi kalau tak buat kerja pun letih ,tidur pun letih apa lagi meroyan , tenguk tv , shopping , semuanya meletihkan  ye tak  ? ! heee tapi kalau meroyan , otak je yg letih lain-lain cergas lagi  haaa . . .


chaaak !!
ramai kawan tanya dimana lokasi  taska milik dinda . .  sorry dalam tu ada ramai nyawa yg dinda kena jaga dan kena privacykan ,so setakat ni biarlah dinda rahsiakan dulu ok ? untuk keselamatan anak-anak didalam tu dan demi keselesaan ahli keluarga mereka jugak .


kids from google house

maaflah kalau dinda ni asik nak berahsia je kerjanya , sorry sesangat ,inilah tanggungjawab dinda disini!






Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx