Skip to main content

HANG BERTUAH ?

yes ! harini cuti ! tapi walaupun jumaat cuti ,bagi dinda sama je awak  . lepas sarapan ,aktiviti dah bersusun di dalam kepala otak ni ,lepas ni nak buat apa ,lepastu nak buat apa . dan plan untuk jejalan memang jauh la ,kecuali esoknya *sabtu* cuti umum ! haa kalau tu memang sedap berjimba-jimba !

bila dalam keadaan macam ni rasa tabik hormat kat suri rumah yang kerja dirumah ,yg kerja diluar rumah ! apa taknya ,cuti tak cuti ,kerja rumah memang kena hadap ! adeh . .  dinda yg takde anak pun mula cakap letih kalau cuti duduk rumah ni,lagikan pulak surirumah yg ada 3-4 orang anak ,lagi yg kecik-kecik tu ! perhh  . . longgo sendi cakap lu ! dah la malam jumaat ada work out ! bhahaha sorry2 . . .  praktikal je ni haa

seronok la dia orang kan . . .  bola menang malam tadi . . ceh . .tidur pun dok senyum je dinda tenguk. tahniah la Harimau Malaya ! tak gaduh kan ? lagilah nak ucap tahniah !


cool . .  .
kalau lihat pemain Vietnam main kat tempat kita haritu ,dinda memang sedih bila ada kekasaran dikalangan pemain kita  . eee tak baik tau kasar-kasar dengan tetamu . haa tu sebab diaorang menang ,sebab doa orang terinaya ni selalu dimakbulkan . .  haa ingat tu !



look ,malam tadi ,pemain kita main cool jek , takde kasar-kasar ,and what kita dapat ? keajaiban demi keajaiban kan? haaa lagipun main bola ni memang ikut luck la senang cakap . kekadang main bagai nak rak pun sampai nak tercabut kepala lutut , dok kalah jugak ! kekadang tu main biasa-biasa aja  tapi disebabkan luck ,one by one gol masuk jaring ! nak cakap apa ?

macam kat Singapura tu . . siapa sangka penjaga gol boleh keluar dari pintu gol sendiri kan sedangkan masa tinggal 1 minit nak tamat  ?  macam malam tadi ,senang-senang je pemain pertahanan Vietnam sepak bola ke pintu gol Harimau Malaya! yes ! semua ni dipanggil luck ! tuah ! nasib ! and luck ni pun datangnya dari siapa ? dari pemain , dari jurulatih dan  dari jutaan doa-doa rakyat Malaysia yang minat gila kat bola wei ! lalang ke tak lalang ke ,depa semua dok doa untuk kemenangan dan keselamatan pemain ! tak caya ? lantak ko lah ! haaa  dan tuah ni pun datang dari kebesaran Allah sebagai pencipta segalanya dimuka bumi ini . Allahhu ~

apa yg dinda perasan lah kan  memang ada tuahnya  kalau semua orang di Malaysia ni bersatu padu . sebabnya ?


Sebabnya  tiada unsur kenegerian di dalam Harimau Malaya  ! masa ni barulah kita nampak hebatnya orang kelantan ,orang Perak ,orang Johor ,orang Selangor ,orang Terengganu dan semuanya memang hebat ! kalau tak kan asik-asik depa dok cakap orang Pahang je hebat naa. . .  haaaa  koi tak mau cakap lebih nanti aok cakap bedo'oh je  koi ni ! yey dah reti cakap orang jengka la dinda ni hahaha

but one things kalau pemain or penyokong tegar Harimau Malaya selalu nampak ada orang kita yg duk kutuk-kutuk korang  tu ,sebenarnya mereka  nak bagi korang bangun sebenarnya . suruh korang tunjukkan taring sebenar yg korang ada tapi korang simpan . . .  kalau ada yg macam mengutuk tu , rileks je ok ,anggap je tu pemangkin semangat untuk korang lebih untuk berjuang dipadang nanti !

oklah ! cakap banyak tak guna ! jumpa lah 20 haribulan nanti ok ? beli tiket jangan kena tipulah ,hati-hati beb !


opsss dinda jumpa ini !CUBA AWAK MASUK LINK INI . . . dan baca pendapat dia , itu kata dia ,awak pun ada hak untuk suarakan pendapat awak ye . . nothing to say lah heee


Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx