HANG BERTUAH ?

yes ! harini cuti ! tapi walaupun jumaat cuti ,bagi dinda sama je awak  . lepas sarapan ,aktiviti dah bersusun di dalam kepala otak ni ,lepas ni nak buat apa ,lepastu nak buat apa . dan plan untuk jejalan memang jauh la ,kecuali esoknya *sabtu* cuti umum ! haa kalau tu memang sedap berjimba-jimba !

bila dalam keadaan macam ni rasa tabik hormat kat suri rumah yang kerja dirumah ,yg kerja diluar rumah ! apa taknya ,cuti tak cuti ,kerja rumah memang kena hadap ! adeh . .  dinda yg takde anak pun mula cakap letih kalau cuti duduk rumah ni,lagikan pulak surirumah yg ada 3-4 orang anak ,lagi yg kecik-kecik tu ! perhh  . . longgo sendi cakap lu ! dah la malam jumaat ada work out ! bhahaha sorry2 . . .  praktikal je ni haa

seronok la dia orang kan . . .  bola menang malam tadi . . ceh . .tidur pun dok senyum je dinda tenguk. tahniah la Harimau Malaya ! tak gaduh kan ? lagilah nak ucap tahniah !


cool . .  .
kalau lihat pemain Vietnam main kat tempat kita haritu ,dinda memang sedih bila ada kekasaran dikalangan pemain kita  . eee tak baik tau kasar-kasar dengan tetamu . haa tu sebab diaorang menang ,sebab doa orang terinaya ni selalu dimakbulkan . .  haa ingat tu !



look ,malam tadi ,pemain kita main cool jek , takde kasar-kasar ,and what kita dapat ? keajaiban demi keajaiban kan? haaa lagipun main bola ni memang ikut luck la senang cakap . kekadang main bagai nak rak pun sampai nak tercabut kepala lutut , dok kalah jugak ! kekadang tu main biasa-biasa aja  tapi disebabkan luck ,one by one gol masuk jaring ! nak cakap apa ?

macam kat Singapura tu . . siapa sangka penjaga gol boleh keluar dari pintu gol sendiri kan sedangkan masa tinggal 1 minit nak tamat  ?  macam malam tadi ,senang-senang je pemain pertahanan Vietnam sepak bola ke pintu gol Harimau Malaya! yes ! semua ni dipanggil luck ! tuah ! nasib ! and luck ni pun datangnya dari siapa ? dari pemain , dari jurulatih dan  dari jutaan doa-doa rakyat Malaysia yang minat gila kat bola wei ! lalang ke tak lalang ke ,depa semua dok doa untuk kemenangan dan keselamatan pemain ! tak caya ? lantak ko lah ! haaa  dan tuah ni pun datang dari kebesaran Allah sebagai pencipta segalanya dimuka bumi ini . Allahhu ~

apa yg dinda perasan lah kan  memang ada tuahnya  kalau semua orang di Malaysia ni bersatu padu . sebabnya ?


Sebabnya  tiada unsur kenegerian di dalam Harimau Malaya  ! masa ni barulah kita nampak hebatnya orang kelantan ,orang Perak ,orang Johor ,orang Selangor ,orang Terengganu dan semuanya memang hebat ! kalau tak kan asik-asik depa dok cakap orang Pahang je hebat naa. . .  haaaa  koi tak mau cakap lebih nanti aok cakap bedo'oh je  koi ni ! yey dah reti cakap orang jengka la dinda ni hahaha

but one things kalau pemain or penyokong tegar Harimau Malaya selalu nampak ada orang kita yg duk kutuk-kutuk korang  tu ,sebenarnya mereka  nak bagi korang bangun sebenarnya . suruh korang tunjukkan taring sebenar yg korang ada tapi korang simpan . . .  kalau ada yg macam mengutuk tu , rileks je ok ,anggap je tu pemangkin semangat untuk korang lebih untuk berjuang dipadang nanti !

oklah ! cakap banyak tak guna ! jumpa lah 20 haribulan nanti ok ? beli tiket jangan kena tipulah ,hati-hati beb !


opsss dinda jumpa ini !CUBA AWAK MASUK LINK INI . . . dan baca pendapat dia , itu kata dia ,awak pun ada hak untuk suarakan pendapat awak ye . . nothing to say lah heee


Comments