KAU BUNGAKU


Bunga dinda pergi PLKN harini ! asalnya plan gerak lepas zohor tapi disebabkan malam nanti ayah kena standby so pagi tadi rushing nak sampai awal . kesian ayah ~ demi anaknya sanggup kehulu ,kehilir . . . sebab tu kalau bunga dinda tu nakal ,dindalah orang pertama akan marah dia sebelum ayah dapat tahu . sebabnya dinda taknak ayah dan mama kena fikir banyak pasal anak-anak yg semakin meningkat naik ni . kalau dinda takpelah , dinda pun baru je alamni detik remaja tu so kalau dinda tegur pun tidaklah jadi tekanan pun bagi dinda kan?

dimana lokasi PLKN bunga nanti ? sorry rahsia ! hmmm  kena rahsia lagi kot . sebab bunga adalah pengguna fb dinda tu jugak , so ramai yg dah serasi dengan dia  . malahan ada yg suka dia lebih dari sorang sahabat alam maya ! wow! hebat kau ye bungaku ? kau lebih popular dari aku di timeline aku sendiri ? haaaa  sejujurnya bunga seorang yg happy go lucky dan dia jarang nak ambil hati kalau orang sakat dia . itu dinda respek kat bunga dinda ni . paling  dinda suka part dia cari pasal ,then lepas tu gaduh ! memang hebat sesangat sampai kan ramai kawan-kawan dinda dia dah block !! hebatkan ??? hahaha dia tak bekenan je dia remove , dia suka je dia bantai add , dia benci je dia bantai block ! haa amekkau !

kat rumah pun ,bunga takdelah nak jenis suka merewang tak tentu pasal . kawan-kawannya semua perempuan . sama ada pengkid atau lesbie ,mereka tetap perempuan dimata bunga ! respek lagi !

paling suka kalau dia merajuk !  sanggup dia berkurung seharian dalam biliknya . ngak makan ,ngak minum , sedar-sedar esok harinya bersepah pelastik roti dan air kotak dalam bilik dia ! hahaha ada buat stock ! patutlah tahan tak keluar dari bilik !

lelaki ? pada bunga ,lelaki tu perlu dihormati sebabnya jarang dia jumpa lelaki kebanyakkannya dia jumpa JANTAN katanya  . . adeh kejamnya bungaku ini . pernah dinda tanya dia ,lelaki jenis apa yg lu suka beb ? dia cakap ,yang pandai buat kan wa kopi ,nestcafe pun dah kira ok beb , tu kan minuman  kesukaan wa . . hahaha tu jek ???? tak  pilih kerja apa ke ?? anak orang kaya ke ? apa jawab dia ?

anak orang kaya ramai yg gatal doe ! tak pernah setia ! rajin curang ! kalau part kerja ,wa suka yg reti kerjakan wa hahahahahaha  woiii gatal eah !! dinda ketuk dia dengan bantal  berkali -kali  sambil dia gelak tak henti - henti  hahahahah *kami gelak macam nak pecah bilik ketika tu !

dan harini dinda dah ditinggalkan bunga dinda tu selama 3 bulan . paling sedih masa dia nak gerak tadi , dia kiss dinda kat tangan dan dia cuma cakap . . . 'kak . . .  orang sayang lu tau !   adeh . . .hujan terus mata ni . . . kan dinda dah cakap ,dinda sekarang dah makin hati tisu dan saat entri ni ditaip , air mata ni masih lagi turun laju . tetiba rindu sangat kat  dia ,dengan nakal dia ,suara manja dia,kiss dia setiap hari kalau dia nak keluar rumah , arghh !! ye . . dinda dah  mula merindu kat bunga dinda tu !



harap sangat bungaku selamat , sihat sejahtera dan happy disana nanti . .aamiin


Comments

annies MAN said…
kenapa hati dah jadi tisu pulak ? selalu keras mcm besi hehe maq gurau ye :))
Yenda Ixati said…
ini lah hati sorg perempuan maq hehehe