Skip to main content

KAU BUNGAKU


Bunga dinda pergi PLKN harini ! asalnya plan gerak lepas zohor tapi disebabkan malam nanti ayah kena standby so pagi tadi rushing nak sampai awal . kesian ayah ~ demi anaknya sanggup kehulu ,kehilir . . . sebab tu kalau bunga dinda tu nakal ,dindalah orang pertama akan marah dia sebelum ayah dapat tahu . sebabnya dinda taknak ayah dan mama kena fikir banyak pasal anak-anak yg semakin meningkat naik ni . kalau dinda takpelah , dinda pun baru je alamni detik remaja tu so kalau dinda tegur pun tidaklah jadi tekanan pun bagi dinda kan?

dimana lokasi PLKN bunga nanti ? sorry rahsia ! hmmm  kena rahsia lagi kot . sebab bunga adalah pengguna fb dinda tu jugak , so ramai yg dah serasi dengan dia  . malahan ada yg suka dia lebih dari sorang sahabat alam maya ! wow! hebat kau ye bungaku ? kau lebih popular dari aku di timeline aku sendiri ? haaaa  sejujurnya bunga seorang yg happy go lucky dan dia jarang nak ambil hati kalau orang sakat dia . itu dinda respek kat bunga dinda ni . paling  dinda suka part dia cari pasal ,then lepas tu gaduh ! memang hebat sesangat sampai kan ramai kawan-kawan dinda dia dah block !! hebatkan ??? hahaha dia tak bekenan je dia remove , dia suka je dia bantai add , dia benci je dia bantai block ! haa amekkau !

kat rumah pun ,bunga takdelah nak jenis suka merewang tak tentu pasal . kawan-kawannya semua perempuan . sama ada pengkid atau lesbie ,mereka tetap perempuan dimata bunga ! respek lagi !

paling suka kalau dia merajuk !  sanggup dia berkurung seharian dalam biliknya . ngak makan ,ngak minum , sedar-sedar esok harinya bersepah pelastik roti dan air kotak dalam bilik dia ! hahaha ada buat stock ! patutlah tahan tak keluar dari bilik !

lelaki ? pada bunga ,lelaki tu perlu dihormati sebabnya jarang dia jumpa lelaki kebanyakkannya dia jumpa JANTAN katanya  . . adeh kejamnya bungaku ini . pernah dinda tanya dia ,lelaki jenis apa yg lu suka beb ? dia cakap ,yang pandai buat kan wa kopi ,nestcafe pun dah kira ok beb , tu kan minuman  kesukaan wa . . hahaha tu jek ???? tak  pilih kerja apa ke ?? anak orang kaya ke ? apa jawab dia ?

anak orang kaya ramai yg gatal doe ! tak pernah setia ! rajin curang ! kalau part kerja ,wa suka yg reti kerjakan wa hahahahahaha  woiii gatal eah !! dinda ketuk dia dengan bantal  berkali -kali  sambil dia gelak tak henti - henti  hahahahah *kami gelak macam nak pecah bilik ketika tu !

dan harini dinda dah ditinggalkan bunga dinda tu selama 3 bulan . paling sedih masa dia nak gerak tadi , dia kiss dinda kat tangan dan dia cuma cakap . . . 'kak . . .  orang sayang lu tau !   adeh . . .hujan terus mata ni . . . kan dinda dah cakap ,dinda sekarang dah makin hati tisu dan saat entri ni ditaip , air mata ni masih lagi turun laju . tetiba rindu sangat kat  dia ,dengan nakal dia ,suara manja dia,kiss dia setiap hari kalau dia nak keluar rumah , arghh !! ye . . dinda dah  mula merindu kat bunga dinda tu !



harap sangat bungaku selamat , sihat sejahtera dan happy disana nanti . .aamiin


Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx