Skip to main content

KISAH DAN TAULADAN

awak . .  ada kawan dinda tu kan , dia  sindir-sindir dindalah ni sebab dinda  on muka buku tanpa wajah dinda yg sebenar . hmmm padahal ada je muka dinda kat facebook tu ,cumanya dia tak perasan kot  sebab dinda kan memang suka tukar gambar profile hmm ~

sebenanrya bila sebut pasal gambar profile ni , dinda pernah menjadi  mangsa edit pada awal tahun penghijrahan dinda ke dunia alam maya ini . kira-kira3-4 tahun yg lepas  . masa tu masih budak-budak berhingus lagi  tak tahu antara pro dan kontra dunia alam maya  !

dolu-dolu kenn . . dinda ni kalau update gambar sendiri ofcos lah wajah yg yg hot  ? ala-ala artis gitu haaa . . . konon budak HOT ! hahaha hot tak hot pada satu hari nak jadikan cerita gambar dinda di download oleh seseorang yg tidak bertanggung jawab dalam senarai friendlist dinda tu !kemudian diedit dengan benda yg tidak sihat ! yg dinda sendiri  tak pernah pun  terfikir semua tu boleh terjadi ! hahaha padan dengan muka aku  !!  erhh kejam !

eh !! macam pernah ceritalah  kisah ni  hmmm. . .    tak jadi nak  ceritalah macam ni . . . hahaha sorry pergilah  belek-belek post  lama dinda tu ye!


okk . .apa -apa pun jujur dinda cakap kat sini ,bukan sengaja tak mahu jujur dengan kawan-kawan alam maya dinda untuk kenalkan siapa diri dinda yg sebenarnya . dinda bukan sombong ,bukan berlagak ,bukan ada niat buruk ,bukan  tak ikhlas tetapi dinda takut awak jatuh  cinta kat DINDA  ni . . tu je haaa . . .eh!! bukan !! salah-salah !! tetapi sebab dinda serik la awak nak tunjuk kat dunia alam maya ni, kebanyakkan mereka tidak jujur la dengan kawan mereka sendiri . . .  hmmm seriously serik tauuuu




Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx