Skip to main content

MANA AKAL KAMU ?

pagi isnin !

malam tadi menuntun bola sepak kan? haa pagini mata dah kelat je nak bukak sebab mood takda . mood takda  bukan sebab mengantuk tapi sebab lainlah haa .

''eleh macam tupun nak hilang mood  - kata budak vietnam tu . .eh ! hmm

sebenarnya mood hilang banyak bukan sebab kalah masa game tu tapi sebab aksi penyokong yg entah apa-apa je tu haaa . . . bila di sebut piala Malaysia , penyokong tak beradap ,masing -masing menunding jadi kearah selatan !  dan orang -orang selatan pulak tidak terima tuduhan yg di lemparkan terhadap mereka . tapi malam tadi ,nah ! awak boleh nilaikan apa yg buat mood dinda jatuh kegaung !!!!

hah ??GAME ni pun nk gaduh jugak !!!?

so awak tahu jawapannya kan ?

kalau pemain Malaysia yg dibelasah mungkin dinda tak heran sebab . . . hahaha ,but penyokong Vietnam pulak jadi mangsa ? hello bro  . .  pakai otak la ekk , lepas ni team kita nak pergi keHanoi beb !! fikir lah waras sikit ,otak kan di kepala ,bukan di penumbok hang tu!

ahh dinda malas nak meroyan lelebih ,ada baik awak baca komen-komen orang yg marah sangat pasal kejadian malam tadi ni hah !



~Nama jer penyokong tegar... Bila kalah jadi hantu, bila menang satu kampung besorak.... Buat malu malaun2 ni.... Korang tunggu di Vietnam.... Mmg korang kena plak... Sapa suruh???


~Sya asal brunei...tggal sabah...nasib baiklah brunei x lawan mlysia..kalau x..habis lah pnyokong brunei kena pukul..malunya la..x sifat budi bahasa


~Ini bukan insiden kecil sampai pukul orang cedera...keluar darah di kepala...ud kes berat...
Keamanan malaysia sama sekali tidak ad..
Berani kandang sendiri..
Jago kampongan...
Otak belacan....


~Sporter malaysia itu bnyk musuhnya bro, mau tahu siapa saja musuh sporter malaysia?...

Nie gw kasih tahu:
1. Sporter indonesia
2. Sporter singapore
3. Sporter vietnam

Bilang sm yg ngaku2 ultras malaysia, coba loe keluar kandang untuk dateng ke kandang yg gw sebutin td. Berani kaga?...hahaha Paling jg mereka semua cm berani di kandang aja...hahaha


~In behalf of Malaysian football fans... We apologize for what happens to the Vietnam fans. It was really a shameful experienced to those who act like an animals. I'm sad to see some Malaysian football fans have no sportsmanship. Hoping on the near future nothing happens again. C'mon Malaysian football fans, we have dignity to win or loose..

pada dinda . . .  bola ? kalah menang adat mainlah kan ?apa mau cerita lebih sampai kena keluarkan darah-darah bagaitu ?! dan untuk pengetahuan awak , yg diatas tu bukan semuanya orang Malaysia yg komen eah ,hati-hati dengan pulut kalau taknak santan  binasa  . . . .

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx