MANA AKAL KAMU ?

pagi isnin !

malam tadi menuntun bola sepak kan? haa pagini mata dah kelat je nak bukak sebab mood takda . mood takda  bukan sebab mengantuk tapi sebab lainlah haa .

''eleh macam tupun nak hilang mood  - kata budak vietnam tu . .eh ! hmm

sebenarnya mood hilang banyak bukan sebab kalah masa game tu tapi sebab aksi penyokong yg entah apa-apa je tu haaa . . . bila di sebut piala Malaysia , penyokong tak beradap ,masing -masing menunding jadi kearah selatan !  dan orang -orang selatan pulak tidak terima tuduhan yg di lemparkan terhadap mereka . tapi malam tadi ,nah ! awak boleh nilaikan apa yg buat mood dinda jatuh kegaung !!!!

hah ??GAME ni pun nk gaduh jugak !!!?

so awak tahu jawapannya kan ?

kalau pemain Malaysia yg dibelasah mungkin dinda tak heran sebab . . . hahaha ,but penyokong Vietnam pulak jadi mangsa ? hello bro  . .  pakai otak la ekk , lepas ni team kita nak pergi keHanoi beb !! fikir lah waras sikit ,otak kan di kepala ,bukan di penumbok hang tu!

ahh dinda malas nak meroyan lelebih ,ada baik awak baca komen-komen orang yg marah sangat pasal kejadian malam tadi ni hah !



~Nama jer penyokong tegar... Bila kalah jadi hantu, bila menang satu kampung besorak.... Buat malu malaun2 ni.... Korang tunggu di Vietnam.... Mmg korang kena plak... Sapa suruh???


~Sya asal brunei...tggal sabah...nasib baiklah brunei x lawan mlysia..kalau x..habis lah pnyokong brunei kena pukul..malunya la..x sifat budi bahasa


~Ini bukan insiden kecil sampai pukul orang cedera...keluar darah di kepala...ud kes berat...
Keamanan malaysia sama sekali tidak ad..
Berani kandang sendiri..
Jago kampongan...
Otak belacan....


~Sporter malaysia itu bnyk musuhnya bro, mau tahu siapa saja musuh sporter malaysia?...

Nie gw kasih tahu:
1. Sporter indonesia
2. Sporter singapore
3. Sporter vietnam

Bilang sm yg ngaku2 ultras malaysia, coba loe keluar kandang untuk dateng ke kandang yg gw sebutin td. Berani kaga?...hahaha Paling jg mereka semua cm berani di kandang aja...hahaha


~In behalf of Malaysian football fans... We apologize for what happens to the Vietnam fans. It was really a shameful experienced to those who act like an animals. I'm sad to see some Malaysian football fans have no sportsmanship. Hoping on the near future nothing happens again. C'mon Malaysian football fans, we have dignity to win or loose..

pada dinda . . .  bola ? kalah menang adat mainlah kan ?apa mau cerita lebih sampai kena keluarkan darah-darah bagaitu ?! dan untuk pengetahuan awak , yg diatas tu bukan semuanya orang Malaysia yg komen eah ,hati-hati dengan pulut kalau taknak santan  binasa  . . . .

Comments