Skip to main content

PORT MEROYAN KEDUA

awak , awak kat mana ? dinda kat twitter malam ni hee . . mengatal pulak masuk twitter  dinda yg dah ditinggalkan sejuk . haritu kejap je panasnya haha lawak !

kalau awak nak tau kat twitter kita boleh lihat anak siapakah yg kurang kasih sayang . kalau awak nampak ada orang yg ada berpuluh ribu tweet dia tu ! haa yg tulah yg kurang kasih  sayang . kalau yg 2-3 ribu  biasalah kan . kalau twitter dinda tu ada 3K lebih tu sebab dinda masukkan status dari page - page dinda

@Aku Sayang Kamu Manja
@Lu jangan nak temberang gua eah

kedua page tulah penyebab  tweet jadi sampai 3K lebih  . . haa bukan dinda meroyan sangat eah?  tapi bila nak lepaskan geram termeroyan jugak kengkadang haha . .

awak . .budak remaja sekarang tak reti nak ajak mak bapak dia orang duduk bincang baik-baik , tu sebab diaorang lebih suka melepaskan segala masalah perasaan mereka di laman sosial memasing ,terutama di twitter  . dinda tenguk ,kalau dah tak ada orang nak dibahan , perdana menteri pun jadi lahai  anak bangsaku! tahap hormat menghormati makin kurang dikalangan kalian kan .

siapakah majoriti pengguna twitter tu ? rata -rata dinda perhatikan lah kan ,kebanyakkan penggemar twitter ialah budak bandar ! yg duduk kampung  adalah jugak  ,tapi tak ramai . sebabnya kenapa ?

sebabnya orang kampung ni mereka lebih kepada hidup kemasyarakatan , silaturahim ,perpaduan , so takda masanya diaorang nak meroyan sampai berpuluh-puluh ribu tu di twitter tu ! mak bapak diaorang pun ada depan mata , so kalau ada masalah ,mereka cepat-cepat direct cakap kat parent  .  respek la kat mereka kan ! beruntung sangat-sangat !

senang cakap yg merepek-repek tu kebanyakkannya remaja yg terbiar . yg kurang kasih sayang , yg kebosanan duduk sengsorang tak tahu nak buat apa , yg takda aktiviti sihat untuk dibuat, yg takde kerja berfaedah utk dilakukan , sepanjang hari hanya dok belek handphone je kerjanya .yg seriau tengok orang , yg nak lepaskan geram tapi tak tau bagaimana !

but bukan lah semua tapi kebanyakkannya lah kan  macam tulah yg dinda nampak . . tak percaya ??? lihatlah sendiri nanti . . .

Dinda bertweet disini !


Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx