PORT MEROYAN KEDUA

awak , awak kat mana ? dinda kat twitter malam ni hee . . mengatal pulak masuk twitter  dinda yg dah ditinggalkan sejuk . haritu kejap je panasnya haha lawak !

kalau awak nak tau kat twitter kita boleh lihat anak siapakah yg kurang kasih sayang . kalau awak nampak ada orang yg ada berpuluh ribu tweet dia tu ! haa yg tulah yg kurang kasih  sayang . kalau yg 2-3 ribu  biasalah kan . kalau twitter dinda tu ada 3K lebih tu sebab dinda masukkan status dari page - page dinda

@Aku Sayang Kamu Manja
@Lu jangan nak temberang gua eah

kedua page tulah penyebab  tweet jadi sampai 3K lebih  . . haa bukan dinda meroyan sangat eah?  tapi bila nak lepaskan geram termeroyan jugak kengkadang haha . .

awak . .budak remaja sekarang tak reti nak ajak mak bapak dia orang duduk bincang baik-baik , tu sebab diaorang lebih suka melepaskan segala masalah perasaan mereka di laman sosial memasing ,terutama di twitter  . dinda tenguk ,kalau dah tak ada orang nak dibahan , perdana menteri pun jadi lahai  anak bangsaku! tahap hormat menghormati makin kurang dikalangan kalian kan .

siapakah majoriti pengguna twitter tu ? rata -rata dinda perhatikan lah kan ,kebanyakkan penggemar twitter ialah budak bandar ! yg duduk kampung  adalah jugak  ,tapi tak ramai . sebabnya kenapa ?

sebabnya orang kampung ni mereka lebih kepada hidup kemasyarakatan , silaturahim ,perpaduan , so takda masanya diaorang nak meroyan sampai berpuluh-puluh ribu tu di twitter tu ! mak bapak diaorang pun ada depan mata , so kalau ada masalah ,mereka cepat-cepat direct cakap kat parent  .  respek la kat mereka kan ! beruntung sangat-sangat !

senang cakap yg merepek-repek tu kebanyakkannya remaja yg terbiar . yg kurang kasih sayang , yg kebosanan duduk sengsorang tak tahu nak buat apa , yg takda aktiviti sihat untuk dibuat, yg takde kerja berfaedah utk dilakukan , sepanjang hari hanya dok belek handphone je kerjanya .yg seriau tengok orang , yg nak lepaskan geram tapi tak tau bagaimana !

but bukan lah semua tapi kebanyakkannya lah kan  macam tulah yg dinda nampak . . tak percaya ??? lihatlah sendiri nanti . . .

Dinda bertweet disini !


Comments