TAHNIAH KAWANKU

hai

Dinda ni baru lepas stalk timeline kawan - kawan  lama dinda *ofkos la lelaki  . lama dah dia jadi friendlist dinda ni ,tapi  disebabkan dinda sekarang  online bukan untuk sembang-sembang macam dulu  ,so memang kami tak lagi chatting ,rasanya dah hampir 2 tahun lebih kot haaa .

dinda masih ingat lagi masa dinda kenal dia dulu dia masih lagi belajar di Politeknik Melaka tahun 2010 ! Apa yg menarik nya dia ni suka sangat kongsi pasal aktiviti dia kat poli tu ! sampaikan  makan minum apa pun dia beritahu kat dinda . dan macam budak poli lelain ,maggi adalah makanan wajib dia ! haha ,padahal budak tak poli pun makan maggi jugak kan ? dinda je tak makan maggi , entah kenapa memang tak boleh telan maggi ni . . .hmmm serius tak tipu !

pernah dia berhajat kat dinda suruh carikan girlfriend , dan dinda dah pun carikan 2-3 orang girls untuk dia ,tapi dia reject semuanya katanya muda sangat ,* girls  lepasan SPM je pun ,memang patut dia reject! hee

lepas tu dia terus diam membisu , dan agaknya dia malas dah nak mintak bantuan dinda lagi kot *agaknya kata dia ,huh ! ada kawan pun tak boleh harap !  haha kot je laa . .

dan harini !! melintasi timeline dia ! sah ! dia dah kawin pun pada bulan september 2014 lepas ! ya ampunnnnnnn . . .  suka sangat dinda harini .akhirnya dia berjaya jumpa apa yg dia nak ! entahlah sekarang dia kerja di mana agaknya but majlis perkahwinan nampak sangat meriah dan isteri dia memang meletop !! syukur sangat - sangat .akhirnya hajatnya tercapai .

yelah kan . . masa dia request awek kat dinda tu dia masih belajar lagi ,mana ada kerja ,sebab tu Allah tak jumpa kan dia dengan perempuan yg sesuai ,sebab dia kena study dulu , lepastu dapat kan kerja yg boleh memberi keyakinan kepada  perempuan tu dan ibubapanya yg dia layak bergelar suami orang ! menantu orang ! yes ! dia dah  tak bujang lagi hehehe

beb ! bini mu lawa siot ! haha! but sekarang semua perlakuan isteri mu tu kena lah mu tanggung beb , dosa ,pahala dia , aurat dia nombor satu ! jangan nanti perkahwinan ini akan menjadi dosa  mu bertambah-tambah lagi   . harap sangat ok ! tahniah atas status married  mu tu ! teruja sangat aku dengo kannya harini . sumpah mu memang layak kawin ,walaupun abang mu belum lagi kawin hehehe . langkah bendul eah ?


selamat berbahagia  kawan  . .



Comments