Skip to main content

BELUM PULIH

lepas masuk tahun 2015 , dari minggu pertama hingga kini ,dinda tak sihat 100% . . bukan demam , bukan pening ,bukan kena gigit jin . tapi sejak dinda cakap dinda lemah dan lesu kat paksu Shukri haritu . badan dinda terus jadi seram sejuk sampai sekarang .siang ke ,malam ke dinda kena pakai sweater dan stokin.

masih ingat lagi masa tu mood memang down giler . sampaikan dinda cari orang untuk lepaskan  bosan . lastly nampak paksu Shukri online , apelagi terjah je dia terus  dengan ayat lebih kurang gini . . .

"siapa suruh kau on line beb ,kan akak dah nak mengadu kat kau ni haa "

apa yg jadi ? paksu gelak kan dinda . . . . dan macam biasa lah , paksu akan suruh dinda banyakkan rest . jaga kesihatan .dan jangan banyak fikir .

dan dengan apa yg dia tahu jugak , potongan surah yasin yg paksu beri tempohari ,dah pun dinda amalkan .setakat ni alhamdulillah . .sudah ada perubahan pada diri dinda . terima kasih paksu .

dan sekarang . . .dinda sedikit sihat  cuma , minda je kosong .kadang kala air mata tetiba jatuh tampa disedari .

awak . . saya masih sakit . . :'(

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx