BILA BIJAK JANGAN RIAK

awak . . . dinda sedih  bila ustazah yg mengajar  mengaji lebih dari 20 tahun dah reti buat undang - undang  sendiri . semalam dikelas tajwid tempat dinda belajar ty , semua pelajar ada dapat memo yg berbunyi :

jika didapati ada pelajar yg tidak hadir  kelas 2 bulan berturut turut tanpa sebarang  alasan , maka secara automatik ,dia akan diberhentikan  dari kelas  ini .



Ok , kalau  kita lihat memo tu biasa - biasa aja. memang standard lah kan , ponteng kelas selama 2 bulan confirm kena berhenti .

tapi secara ilmiah , ini pelajaran al-Quran , bukan matematik atau sains!

al-Quran selagi hayat dikandung badan , orang muslim memang perlukan nya .


 wa imaamuka ?  . . al-Quran ! dan kalau al-Quran tak dapat dibaca betul , bagai mana nak pandu kan hidup yg sekejap ini ?

singkat betul akal Ustazah zaman ini * walaupun tak semua* mereka lebih pentingkan income dunia dari income akhirat .


cuba awak bayangkan , dah la pelajar tu kaki ponteng , lepas tu kena warning macam tu , agak -agak awak lah kan , siapa kah yg akan melepak diminda dan jiwa dia ?? pastinya  mahluk bernama saitan nir rojim . . . kerana dalam bab menghasut ni , hasutan saitan paling power !

awak . . dinda terkilan bila kejadian begini belaku didepan mata . sebabnya pemangsa dan mangsanya adalah dari kalangan umat islam dari kelompok bangsa dinda sendiri . Allahhu . .


hmmm . . .awak , kalau lah dinda ni  seorang ustazah . 

Comments