Skip to main content

BILA BIJAK JANGAN RIAK

awak . . . dinda sedih  bila ustazah yg mengajar  mengaji lebih dari 20 tahun dah reti buat undang - undang  sendiri . semalam dikelas tajwid tempat dinda belajar ty , semua pelajar ada dapat memo yg berbunyi :

jika didapati ada pelajar yg tidak hadir  kelas 2 bulan berturut turut tanpa sebarang  alasan , maka secara automatik ,dia akan diberhentikan  dari kelas  ini .



Ok , kalau  kita lihat memo tu biasa - biasa aja. memang standard lah kan , ponteng kelas selama 2 bulan confirm kena berhenti .

tapi secara ilmiah , ini pelajaran al-Quran , bukan matematik atau sains!

al-Quran selagi hayat dikandung badan , orang muslim memang perlukan nya .


 wa imaamuka ?  . . al-Quran ! dan kalau al-Quran tak dapat dibaca betul , bagai mana nak pandu kan hidup yg sekejap ini ?

singkat betul akal Ustazah zaman ini * walaupun tak semua* mereka lebih pentingkan income dunia dari income akhirat .


cuba awak bayangkan , dah la pelajar tu kaki ponteng , lepas tu kena warning macam tu , agak -agak awak lah kan , siapa kah yg akan melepak diminda dan jiwa dia ?? pastinya  mahluk bernama saitan nir rojim . . . kerana dalam bab menghasut ni , hasutan saitan paling power !

awak . . dinda terkilan bila kejadian begini belaku didepan mata . sebabnya pemangsa dan mangsanya adalah dari kalangan umat islam dari kelompok bangsa dinda sendiri . Allahhu . .


hmmm . . .awak , kalau lah dinda ni  seorang ustazah . 

Popular posts from this blog

DOA BUAT KEKASIH *CINTA JARAK JAUH*

assalamualaikum
mood sedih dari malam tadi...
semalam ye malam semalam, selepas aku offline dari laman web tu ,
secara tak sengaja hati ni tetiba jadi sebak mengenangkan dia,
kekasih ku yang jauh disana .
sekian lama menjalinkan perhubungan dengan dia,
sekali pun kami tak pernah bertemu.
kini masa hampir menjangkau ketahun yang ketiga
dan kami masih setia bersama
dan tidak lagi pernah bersua muka~ pelik tapi benar~





tak pernah aku bayangkan bagaimana telatah sebenar dia,
bagaimana rupa peribadi sebenar dia,
dan yang aku pelik kenapa aku tidak pernah memikirkan yang negetif tentang dia!
kenapa tidak? adakah ini di kata kan cinta itu buta!?




namun pekara yang buat aku terasa sebak tak tertahan,
dia masih setia menunggu aku walau berbagai dugaan pahit getir ,
tentang pembohongan status aku ,
tentang kesihatan aku yang tidak memberansangkan ,
dengan perangai aku yang suka membuat tuduhan yang tak berasas tentang dia..




ye.. dia masih tetap sabar.
aaah !! kejam nya aku terhadap dia,
teruknya …

CIKGU AYU

Hari ni teringat kat someone pulak time sunyi sepi ni.....dia tak lain tak bukan ialah cikgu Ayu yeaa..cikgu Ayu yang memang sedia ayu ... manja ..lemah lembut dan comel ,ramai yang tertarik dengan keayuan cikgu Ayu



cikgu Ayu baru ditukarkan kesekolah aku .katanya dia mengajar aliran sastera ! ish..malangnya aku berada dialiran science !ah.tak ada rezeki la camni ...ramai murid lelaki yang tergoda dengan kecantikkan cikgu Ayu dan aku yang murid perempuan ni pun ..kalau sehari tak nampak kelibat cikgu Ayu .rasanya tak sempurna hari persekolahan aku pada hari tu .. serious ~

suara tapak kasut tumit tinggi cikgu Ayu sangat aku kenal tik tok , tik tok..yea..langkah cikgu Ayu teratur melangkah...bila kedengaran  bunyi itu,mata kami akan sedia menjeling ketepi tingkap fuh .... saat tu mata pasti tak berkelip..pandangan kami tajam ketingkap kelas ok..ok...bukan aku aje ok,malahan murid-murid dikelas lain pun sama mengalami stuasi yang serupa !


ohh cikgu Ayu... kenapa kamu ! jerit ketua kela…

BILA PEMAIN BOLA BERCERITA PASAL AKU

Mama kata biar sikit perasan  dari langsung takde perasaan
hahahaha
aku ok jew,janji bahagia...
sorry it too much ...
mmuuaachx